Monet agenda juli

juli 1 –
sept 16

Monet Kunstmanifestatie in de Bullekerk

Cultureel Centrum de Bullekerk

In het kader van amateurkunstmaand ‘iktoon’ nodigde FluXus amateurkunstenaars uit om ‘door de ogen van Monet’ naar de Zaanstreek anno 2021 te kijken en hun werk te tonen tijdens een Monet-kunstmanifestatie.

In aanloop naar de opening op 4 juli creëerden veel Zaanse amateurkunstenaars hun werk al dan niet met ondersteuning van de FluXus netwerkdocenten tijdens inspiratie- en maakdagen. Ook bij zorgcentrum Pennemes werkten bewoners aan verschillende kunstwerken.

Wanneer: Elke vrijdag, zaterdag en zondag van 12:00 – 18:00 uur

Informatie

juni 2 –
aug 31

Aan de slag met Monet – Goodie Bag

Zaans Museum

Trek eropuit in het Zaanse landschap en ga aan de slag met deze goodiebag van het Zaans Museum. Leer schetsen als Monet met het schetsboekje, de potloodjes en meer leuke verrassingen.

Speciaal voor kinderen vanaf 8 jaar.

Kosten: €5,95 per tasje
Wanneer: dagelijks vanaf 2 juni t/m 31 augustus 2021

Meer informatie

juni 2 –
sept 30

Fotochallenge met Marjolein Lensink

MonetAtelier

Tijdens ‘Door de ogen van Monet’ neemt Marjolein Lensink je mee in de wereld van Claude Monet. Drie maanden lang wordt er elke week een Zaans schilderij besproken. Uitleg over het schilderij, hoe de plek er nu uitziet en hoe je hiernaar kijkt met een impressionistische blik, maar dan met je camera. Laat je inspireren, ga eropuit en deel je gemaakte foto’s met de hashtag #doordeogenvanmonet. Samen maken we er een levendige community van en leert de hele wereld het verhaal van Monet in Zaandam kennen!

Meer informatie

juni 5 –
sept

De echte Monet van het Zaans Museum

Zaans Museum

In de Zaanstreek maakt Monet 25 schilderijen en 9 schetsen. Daarvan zijn er slechts vier te zien in Nederland, en slechts één in de Zaanstreek. Breng daarom een bezoek aan het Zaans Museum en ontdek de geheel vernieuwde expo rondom ‘De Voorzaan en de Westerhem’.

In deze presentatie staat Monet’s liefde voor de Zaanstreek centraal. Hij was gefascineerd door de weerspiegeling van de lucht in het water, onstuimige wolkenluchten, gekleurde huizen, draaiende molens, vele boten en wapperende zomerjurken. Laat je net als Monet betoveren door de schilderachtige kwaliteit van onze omgeving.

Informatie en tickets

juni 18 –
aug 26

De 6-de Zomer Salon

Café Fabriek

Op 2 juni 2021 is het precies 150 jaar geleden dat Claude Monet in Zaandam arriveerde. Hier heeft hij in een korte periode maar liefst 25 doeken geschilderd.

Het thema voor de 6-de Zomer Salon kán dan natuurlijk niet anders zijn dan “Door de ogen van Monet”. Kom naar de expositie en geniet van de prachtige werken van Zaanse kunstenaars.

Wanneer: 18 juni tot 26 augustus

Informatie en openingstijden

juni 2 –
okt 8

Mini-expositie Daniëlle van der Erve

MonetAtelier

Tijdens ‘Door de ogen van Monet’ is er een expositie waterfotografie in het MonetAtelier. Kunstfotografe Daniëlle van der Erve en Stichting Monet in Zaandam hebben samen een aantal foto’s uitgezocht die je op een andere manier naar water laten kijken. Bezoek het MonetAtelier en bezoek de expositie van Daniëlle, toegang is gratis.

Meer informatie

juli 4

Tour de Monet – Flaneren langs de Zaan

Zaantheater, Café de Fabriek en De Bullekerk

Op zondag 4 juli dompelen De Bullekerk, Café De Fabriek en het Zaantheater het centrum van Zaandam onder in Franse sferen. Flaneer langs de Zaan naar alle drie de terrassen waar een Frans drankje voor je klaarstaat. Wordt het een Merlot of een Sauvignon blanc, een Sourcy of een Citron pressé? Geniet voor slechts €10 van drie Franse drankjes op drie Zaanse terrassen. En bestel hier een lekker Frans hapje bij! Wij zorgen uiteraard voor de muzikale omlijsting.

Wanneer: 4 juli – 14:00 tot 17:00 uur

juli 4

Monet-Kunstmanifestatie – Officiële opening

Fluxus

Met een talkshow in de Bullekerk vol gepassioneerde gasten en speciale optredens opent FluXus de Monet-kunstmanifestatie. De creaties van Zaanse amateurkunstenaars die ‘door de ogen van Monet’ naar de Zaanstreek anno 2021 keken, zijn tot en met augustus te bewonderen.

Meer informatie

juli 4

Fotografiewandeling #Doordeogenvanmonet

MonetAtelier

Wandel mee met smartphone-fotograaf Marjolein Lensink langs negen plekken in het centrum van Zaandam waar Monet heeft geschilderd. De fotografiewandeling duurt 2,5 uur en deelnemers krijgen een boekje met informatie en fotografietips.

Kosten: €10
Wanneer: 4 juli, 15 augustus en 26 september – 14.00 uur

Informatie en tickets

juli 11

Monetjaar 2021

Café Fabriek

We kunnen er weer op uit! Wil je met anderen gezellig samen genieten van de buitenlucht, landschappen, en (een beetje) nieuwe kennis opdoen? Samen even door de ogen van Monet kijken?
Dan is dit je kans.

Voor een dagje Monet-belevenis hebben wij een prachtig programma voorbereid:

11.00 – 11.30 koffie bij Café Fabriek
11.45 – 12.15 bezoek aan het Monet Atelier
12.30 – 13.30 varen met Zaanhopper over de Zaan (waar Monet ook geschilderd heeft)
13.45 – 14.15 broodje gezond en koffie (thee) bij Café Fabriek
14.30 – 16.30 plein-air schilderen onder begeleiding van Kinga Wieczorek

Deze Monet-belevenis gaat door bij een minimale groepsgrootte van 10 personen.
Aanmelden kan ook als groep of bedrijf als uitje met maximaal 12 personen.

Kosten: €45 p.p.
Wanneer: 11 juli, 29 augustus en 26 september

Informatie en aanmelden

juli 11

Guurtjesdag

Historisch Zaandam, Stichting Monet in Zaandam, ondernemers aan de Zuiddijk

Claude Monet schilderde in de vier maanden dat hij in Zaandam verbleef slechts één portret, dat van Guurtje van de Stadt. Zij woonde op de Zuiddijk in Zaandam. Op zondag 11 juli organiseren Historisch Zaandam, Stichting Monet in Zaandam en de ondernemers aan de Zuiddijk samen een Guurtjesdag.

Tijdens deze lezing met een interactief programma stappen we terug in de tijd: Hoe was Zaandam in 1871? Wat hield bewoners bezig? En hoe zag het leven van Guurtje er uit? Toegang is gratis en reserveren is niet nodig. Na afloop van de lezing is het bovendien mogelijk om als Guurtje op de foto te gaan.

Wanneer: 11 juli vanaf 14:00 uur
Locatie: Oostzijderkerk

Twintig vrouwen met de naam Guurtje krijgen op Guurtjesdag een speciale ontvangst. Heet je Guurtje? Meld je dan aan via info@monetinzaandam.nl. Vol.= vol

Informatie en aanmelden

juli 18

Parcours Monet

MonetAtelier

Het Zaandam van 1871 komt tot leven. We kijken door de ogen van de kunstenaar Claude Monet naar de stad van nu. Wat zeggen zijn schilderijen over Zaandam van rond 1871? Wat kunnen we nu nog herkennen? Welke schepen voeren er? Hoeveel molens draaiden er? Waar stonden die “huizen in alle kleuren, genoeg om te schilderen voor een heel leven” zoals hij aan zijn vrienden schreef? We zien waar de zee tegen de IJdijken aan klotste, lopen langs het Blauwe Huis en eindigen in het MonetAtelier waar alle werken als replica te zien zijn. De gidsen van Stichting Monet in Zaandam nemen je mee in de Zaanse wereld van Claude Monet tijdens deze wandeling van 1,5 uur.

Kosten: €10
Wanneer: 20 & 27 juni, 18 juli, 1, 7 & 22 augustus – 14.30 uur

Informatie en tickets

juli 18

Thema Rondleiding – De Kleuren van Monet

Zaans Museum, verfmolen De Kat

In de Zaanstreek bevindt zich nog één schilderij van Monet: ‘De Voorzaan en de Westerhem’ in het Zaans Museum. Dit werk vormt het perfecte startpunt voor een rondleiding door de Zaanstreek zoals Monet dat gezien moet hebben.

Na een kort bezoek aan het museum neemt onze gids je mee naar het oer-Hollandse landschap van de Zaanse Schans. Hier waan je jezelf in één van Monet’s doeken: Struin langs schilderachtige groene pandjes, iconische windmolens en oude ambachten.

Afsluitend wordt er een bezoek gebracht aan verfmolen De Kat, waar sinds 1664 hoogwaardige verf en pigmenten worden geproduceerd voor kunstenaars van over de hele wereld.

Kosten: €19,50 | Museumkaart: €9,50
Wanneer: Zondag 20 juni 2021, zondag 18 juli 2021 én zondag 15 augustus 2021
(onderdeel van de maandelijkse rondleidingen ZS – elke 3e zondag – 11.00 – 13.00 uur)

Meer informatie

juli 24

Vaartocht – Ode aan de Kalverpolder

Zaans Museum

Kunstenaars als Monet laten zich al eeuwenlang inspireren door het iconische Zaanse landschap. Vaar met ons mee, en ga samen met een ervaren gids op ontdekkingstocht door de prachtige Kalverpolder.

In dit unieke gebied wemelt het van de planten en dieren. Daarom zijn er tijdens de vaartocht ook verrekijkers beschikbaar, zodat ook jij in staat bent om de plaatselijke fauna te spotten. Daarnaast ontvangt elke deelnemer een boekje over het Zaanse landschap.

Kosten: Volwassene €15 | Kinderen (4-17 jaar) €12 | Museumkaarthouders €9
Wanneer: 16 juni, 24 juli, 11 augustus 2021 – 10:30 tot 12:00 uur

Vaartocht Kalverpolder is inclusief vaartocht, bezoek aan het zaans Museum en het tekenboekje ‘Tekenen van Landschap’.

Meer informatie

juli 24

Voorlezen en knutselen voor kinderen

MonetAtelier

Ook voor kinderen is er deze zomer van alles rondom Monet te beleven. Kom langs bij het Monet Atelier en laat je verrassen!

Ursulien leest voor uit een Monet prentenboek. Daarna wordt er heerlijk Monet geknutseld of een Monet spelletje gespeeld. Per keer kunnen maximaal zes kinderen meenemen. Speciaal voor kinderen van 4 tot 8 jaar.

Kosten: €4 per kind
Wanneer: 24 juli, 14 augustus, 4 september, 18 september – 11:00 tot 12:00 uur

Aanmelden

Monet agenda augustus

juli 1 –
sept 16

Monet Kunstmanifestatie in de Bullekerk

Cultureel Centrum de Bullekerk

In het kader van amateurkunstmaand ‘iktoon’ nodigde FluXus amateurkunstenaars uit om ‘door de ogen van Monet’ naar de Zaanstreek anno 2021 te kijken en hun werk te tonen tijdens een Monet-kunstmanifestatie.

In aanloop naar de opening op 4 juli creëerden veel Zaanse amateurkunstenaars hun werk al dan niet met ondersteuning van de FluXus netwerkdocenten tijdens inspiratie- en maakdagen. Ook bij zorgcentrum Pennemes werkten bewoners aan verschillende kunstwerken.

Wanneer: Elke vrijdag, zaterdag en zondag van 12:00 – 18:00 uur

Informatie

juni 2 –
sept 30

Fotochallenge met Marjolein Lensink

MonetAtelier

Tijdens ‘Door de ogen van Monet’ neemt Marjolein Lensink je mee in de wereld van Claude Monet. Drie maanden lang wordt er elke week een Zaans schilderij besproken. Uitleg over het schilderij, hoe de plek er nu uitziet en hoe je hiernaar kijkt met een impressionistische blik, maar dan met je camera. Laat je inspireren, ga eropuit en deel je gemaakte foto’s met de hashtag #doordeogenvanmonet. Samen maken we er een levendige community van en leert de hele wereld het verhaal van Monet in Zaandam kennen!

Meer informatie

juni 5 –
sept

De echte Monet van het Zaans Museum

Zaans Museum

In de Zaanstreek maakt Monet 25 schilderijen en 9 schetsen. Daarvan zijn er slechts vier te zien in Nederland, en slechts één in de Zaanstreek. Breng daarom een bezoek aan het Zaans Museum en ontdek de geheel vernieuwde expo rondom ‘De Voorzaan en de Westerhem’.

In deze presentatie staat Monet’s liefde voor de Zaanstreek centraal. Hij was gefascineerd door de weerspiegeling van de lucht in het water, onstuimige wolkenluchten, gekleurde huizen, draaiende molens, vele boten en wapperende zomerjurken. Laat je net als Monet betoveren door de schilderachtige kwaliteit van onze omgeving.

Informatie en tickets

juni 18 –
aug 26

De 6-de Zomer Salon

Café Fabriek

Op 2 juni 2021 is het precies 150 jaar geleden dat Claude Monet in Zaandam arriveerde. Hier heeft hij in een korte periode maar liefst 25 doeken geschilderd.

Het thema voor de 6-de Zomer Salon kán dan natuurlijk niet anders zijn dan “Door de ogen van Monet”. Kom naar de expositie en geniet van de prachtige werken van Zaanse kunstenaars.

Wanneer: 18 juni tot 26 augustus

Informatie en openingstijden

juni 2 –
okt 8

Mini-expositie Daniëlle van der Erve

MonetAtelier

Tijdens ‘Door de ogen van Monet’ is er een expositie waterfotografie in het MonetAtelier. Kunstfotografe Daniëlle van der Erve en Stichting Monet in Zaandam hebben samen een aantal foto’s uitgezocht die je op een andere manier naar water laten kijken. Bezoek het MonetAtelier en bezoek de expositie van Daniëlle, toegang is gratis.

Meer informatie

juni 2 –
aug 31

Aan de slag met Monet – Goodie Bag

Zaans Museum

Trek eropuit in het Zaanse landschap en ga aan de slag met deze goodiebag van het Zaans Museum. Leer schetsen als Monet met het schetsboekje, de potloodjes en meer leuke verrassingen.

Speciaal voor kinderen vanaf 8 jaar.

Kosten: €5,95 per tasje
Wanneer: dagelijks vanaf 2 juni t/m 31 augustus 2021

Meer informatie

aug 5 &
aug 28

Fietsexpeditie Verf

Zaans Museum, verfmolen De Kat, MonetAtelier, Gids aan de Zaan

Ontdek de Zaanstreek van Monet en trap 150 jaar terug in de tijd tijdens een unieke dagvullende fietsexpeditie. Start de dag met een bezoek aan verfmolen De Kat en ontdek alles over de productie van verfpigmenten. Neem vervolgens zelf de verfkwast ter hand om een ware Monet te produceren, gevolgd door een smakelijke lunch.

Tijdens de fietstocht vertellen onze experts alles over de Zaanse kleurenwaaier, fascinerende anekdotes uit de geschiedenis van de Zaanstreek en natuurlijk over het bekende Blauwe Huis van Monet, dat sinds 2014 weer écht blauw is. De dag wordt afgesloten met een borrel in het Monet Atelier in het centrum van Zaandam.

Kosten: €54,95 | Museumkaart: €48,50
Wanneer:  op 24 juni, 3 juli, 5 en 28 augustus en 17 september 2021 – 10.00 tot 16:00 uur.

Maximale groepsgrootte is 8 personen. De kosten zijn inclusief begeleiding door een gids, bezoek aan het Zaans Museum met koffie, toegang tot verf atelier De Kat, workshop met lunch in het Jisperhuisje en afsluiting met een drankje in het Monet Atelier.

Meer informatie

aug 7

MonetWandeling met lezing Japanse schilderkunst

MonetAtelier

Monet bezat veel Japanse houtsneden en liet zich in de compositie van zijn werken daardoor inspireren. Met name het op de voorgrond plaatsen van een boot of een dukdalf komt rechtstreeks van de prentkunst en zorgt voor diepte in de schilderijen. Samen met expert Jan de Bruin duiken wij in de wereld van de Japanse schilderkunst.

Kosten: €10
Wanneer: 7 augustus 14:00 uur

Aanmelden

aug 11

Vaartocht – Ode aan de Kalverpolder

Zaans Museum

Kunstenaars als Monet laten zich al eeuwenlang inspireren door het iconische Zaanse landschap. Vaar met ons mee, en ga samen met een ervaren gids op ontdekkingstocht door de prachtige Kalverpolder.

In dit unieke gebied wemelt het van de planten en dieren. Daarom zijn er tijdens de vaartocht ook verrekijkers beschikbaar, zodat ook jij in staat bent om de plaatselijke fauna te spotten. Daarnaast ontvangt elke deelnemer een boekje over het Zaanse landschap.

Kosten: Volwassene €15 | Kinderen (4-17 jaar) €12 | Museumkaarthouders €9
Wanneer: 16 juni, 24 juli, 11 augustus 2021 – 10:30 tot 12:00 uur

Vaartocht Kalverpolder is inclusief vaartocht, bezoek aan het zaans Museum en het tekenboekje ‘Tekenen van Landschap’.

Meer informatie

aug 14

Voorlezen en knutselen voor kinderen

Monet Atelier

Ook voor kinderen is er deze zomer van alles rondom Monet te beleven. Kom langs bij het Monet Atelier en laat je verrassen!

Ursulien leest voor uit een Monet prentenboek. Daarna wordt er heerlijk Monet geknutseld of een Monet spelletje gespeeld. Per keer kunnen maximaal zes kinderen meenemen. Speciaal voor kinderen van 4 tot 8 jaar.

Kosten: €4 per kind
Wanneer: 24 juli, 14 augustus, 4 september, 18 september – 11:00 tot 12:00 uur

Aanmelden

aug 15

Thema Rondleiding – De Kleuren van Monet

Zaans Museum, verfmolen De Kat

In de Zaanstreek bevindt zich nog één schilderij van Monet: ‘De Voorzaan en de Westerhem’ in het Zaans Museum. Dit werk vormt het perfecte startpunt voor een rondleiding door de Zaanstreek zoals Monet dat gezien moet hebben.

Na een kort bezoek aan het museum neemt onze gids je mee naar het oer-Hollandse landschap van de Zaanse Schans. Hier waan je jezelf in één van Monet’s doeken: Struin langs schilderachtige groene pandjes, iconische windmolens en oude ambachten.

Afsluitend wordt er een bezoek gebracht aan verfmolen De Kat, waar sinds 1664 hoogwaardige verf en pigmenten worden geproduceerd voor kunstenaars van over de hele wereld.

Kosten: €19,50 | Museumkaart: €9,50
Wanneer: Zondag 20 juni 2021, zondag 18 juli 2021 én zondag 15 augustus 2021
(onderdeel van de maandelijkse rondleidingen ZS – elke 3e zondag – 11.00 – 13.00 uur)

Meer informatie

aug 15

Fotografiewandeling #Doordeogenvanmonet

MonetAtelier

Wandel mee met smartphone-fotograaf Marjolein Lensink langs negen plekken in het centrum van Zaandam waar Monet heeft geschilderd. De fotografiewandeling duurt 2,5 uur en deelnemers krijgen een boekje met informatie en fotografietips.

Kosten: €10
Wanneer: 4 juli, 15 augustus en 26 september – 14.00 uur

Informatie en tickets

aug 22

Parcours Monet

MonetAtelier

Het Zaandam van 1871 komt tot leven. We kijken door de ogen van de kunstenaar Claude Monet naar de stad van nu. Wat zeggen zijn schilderijen over Zaandam van rond 1871? Wat kunnen we nu nog herkennen? Welke schepen voeren er? Hoeveel molens draaiden er? Waar stonden die “huizen in alle kleuren, genoeg om te schilderen voor een heel leven” zoals hij aan zijn vrienden schreef? We zien waar de zee tegen de IJdijken aan klotste, lopen langs het Blauwe Huis en eindigen in het MonetAtelier waar alle werken als replica te zien zijn. De gidsen van Stichting Monet in Zaandam nemen je mee in de Zaanse wereld van Claude Monet tijdens deze wandeling van 1,5 uur.

Kosten: €10
Wanneer: 22 augustus – 14.30 uur

Informatie en tickets

aug 28

Kunst uit de Bocht

Kunst uit de Bocht is de eerste van een jaarlijks terugkerend evenement met als kern een kunstmarkt gecombineerd met plein air schilders. Kunstschilders zijn van harte welkom om aan de Zaankade, geïnspireerd door Monet en het impressionisme, te komen schilderen.

Wanneer: 28 augustus – tussen 10:00 uur en 16:00 uur
Locatie: Zaanbocht Wormerveer
Aanmelden: info@kunstuitdebocht.nl

aug 29

Monetjaar 2021

Café Fabriek

We kunnen er weer op uit! Wil je met anderen gezellig samen genieten van de buitenlucht, landschappen, en (een beetje) nieuwe kennis opdoen? Samen even door de ogen van Monet kijken?
Dan is dit je kans.

Voor een dagje Monet-belevenis hebben wij een prachtig programma voorbereid:

11.00 – 11.30 koffie bij Café Fabriek
11.45 – 12.15 bezoek aan het Monet Atelier
12.30 – 13.30 varen met Zaanhopper over de Zaan (waar Monet ook geschilderd heeft)
13.45 – 14.15 broodje gezond en koffie (thee) bij Café Fabriek
14.30 – 16.30 plein-air schilderen onder begeleiding van Kinga Wieczorek

Deze Monet-belevenis gaat door bij een minimale groepsgrootte van 10 personen.
Aanmelden kan ook als groep of bedrijf als uitje met maximaal 12 personen.

Kosten: €45 p.p.
Wanneer: 11 juli, 29 augustus en 26 september

Informatie en aanmelden

Monet agenda september

juli 1 –
sept 16

Monet Kunstmanifestatie in de Bullekerk

Cultureel Centrum de Bullekerk

In het kader van amateurkunstmaand ‘iktoon’ nodigde FluXus amateurkunstenaars uit om ‘door de ogen van Monet’ naar de Zaanstreek anno 2021 te kijken en hun werk te tonen tijdens een Monet-kunstmanifestatie.

In aanloop naar de opening op 4 juli creëerden veel Zaanse amateurkunstenaars hun werk al dan niet met ondersteuning van de FluXus netwerkdocenten tijdens inspiratie- en maakdagen. Ook bij zorgcentrum Pennemes werkten bewoners aan verschillende kunstwerken.

Wanneer: Elke vrijdag, zaterdag en zondag van 12:00 – 18:00 uur

Informatie

juni 2 –
sept 30

Fotochallenge met Marjolein Lensink

MonetAtelier

Tijdens ‘Door de ogen van Monet’ neemt Marjolein Lensink je mee in de wereld van Claude Monet. Drie maanden lang wordt er elke week een Zaans schilderij besproken. Uitleg over het schilderij, hoe de plek er nu uitziet en hoe je hiernaar kijkt met een impressionistische blik, maar dan met je camera. Laat je inspireren, ga eropuit en deel je gemaakte foto’s met de hashtag #doordeogenvanmonet. Samen maken we er een levendige community van en leert de hele wereld het verhaal van Monet in Zaandam kennen!

Meer informatie

juni 2 –
okt 8

Mini-expositie Daniëlle van der Erve

MonetAtelier

Tijdens ‘Door de ogen van Monet’ is er een expositie waterfotografie in het MonetAtelier. Kunstfotografe Daniëlle van der Erve en Stichting Monet in Zaandam hebben samen een aantal foto’s uitgezocht die je op een andere manier naar water laten kijken. Bezoek het MonetAtelier en bezoek de expositie van Daniëlle, toegang is gratis.

Meer informatie

juni 5 –
sept

De echte Monet van het Zaans Museum

Zaans Museum

In de Zaanstreek maakt Monet 25 schilderijen en 9 schetsen. Daarvan zijn er slechts vier te zien in Nederland, en slechts één in de Zaanstreek. Breng daarom een bezoek aan het Zaans Museum en ontdek de geheel vernieuwde expo rondom ‘De Voorzaan en de Westerhem’.

In deze presentatie staat Monet’s liefde voor de Zaanstreek centraal. Hij was gefascineerd door de weerspiegeling van de lucht in het water, onstuimige wolkenluchten, gekleurde huizen, draaiende molens, vele boten en wapperende zomerjurken. Laat je net als Monet betoveren door de schilderachtige kwaliteit van onze omgeving.

Informatie en tickets

sept 4 &
sept 18

Voorlezen en knutselen voor kinderen

MonetAtelier

Ook voor kinderen is er deze zomer van alles rondom Monet te beleven. Kom langs bij het Monet Atelier en laat je verrassen!

Ursulien leest voor uit een Monet prentenboek. Daarna wordt er heerlijk Monet geknutseld of een Monet spelletje gespeeld. Per keer kunnen maximaal zes kinderen meenemen. Speciaal voor kinderen van 4 tot 8 jaar.

Kosten: €4 per kind
Wanneer: 24 juli, 14 augustus, 4 september, 18 september – 11:00 tot 12:00 uur

Aanmelden

sept 17

Fietsexpeditie Verf

Zaans Museum, verfmolen De Kat, MonetAtelier, Gids aan de Zaan

Ontdek de Zaanstreek van Monet en trap 150 jaar terug in de tijd tijdens een unieke dagvullende fietsexpeditie. Start de dag met een bezoek aan verfmolen De Kat en ontdek alles over de productie van verfpigmenten. Neem vervolgens zelf de verfkwast ter hand om een ware Monet te produceren, gevolgd door een smakelijke lunch.

Tijdens de fietstocht vertellen onze experts alles over de Zaanse kleurenwaaier, fascinerende anekdotes uit de geschiedenis van de Zaanstreek en natuurlijk over het bekende Blauwe Huis van Monet, dat sinds 2014 weer écht blauw is. De dag wordt afgesloten met een borrel in het Monet Atelier in het centrum van Zaandam.

Kosten: €54,95 | Museumkaart: €48,50
Wanneer:  op 24 juni, 3 juli, 5 en 28 augustus en 17 september 2021 – 10.00 tot 16:00 uur.

Maximale groepsgrootte is 8 personen. De kosten zijn inclusief begeleiding door een gids, bezoek aan het Zaans Museum met koffie, toegang tot verf atelier De Kat, workshop met lunch in het Jisperhuisje en afsluiting met een drankje in het Monet Atelier.

Meer informatie

sept 23 &
7 okt

Lezing – Het Impressionisme en Monet

Yvonne Lievaart, SamenMeer

Yvonne Lievaart organiseert in SamenMeer te Landsmeer cursussen kunstgeschiedenis voor senioren. Ter ere van de Monet-zomer worden er twee sessies aan het curriculum toegevoegd, namelijk ‘Het ontstaan van het Impressionisme’ en ‘Claude Monet in de Zaanstreek’. Twee leuke, laagdrempelige middagen voor iedereen met een interesse in kunst.

Kosten: €20 voor deelname aan beide sessies
Wanneer: 23 september & 7 oktober 14:16 – 16:15 uur
Locatie: SamenMeer, Doctor Martin Luther Kingstraat 2-B, Landsmeer
Aanmelden: info@samenmeerlandsmeer.nl

sept 26

Monetjaar 2021

Café Fabriek

We kunnen er weer op uit! Wil je met anderen gezellig samen genieten van de buitenlucht, landschappen, en (een beetje) nieuwe kennis opdoen? Samen even door de ogen van Monet kijken?
Dan is dit je kans.

Voor een dagje Monet-belevenis hebben wij een prachtig programma voorbereid:

11.00 – 11.30 koffie bij Café Fabriek
11.45 – 12.15 bezoek aan het Monet Atelier
12.30 – 13.30 varen met Zaanhopper over de Zaan (waar Monet ook geschilderd heeft)
13.45 – 14.15 broodje gezond en koffie (thee) bij Café Fabriek
14.30 – 16.30 plein-air schilderen onder begeleiding van Kinga Wieczorek

Deze Monet-belevenis gaat door bij een minimale groepsgrootte van 10 personen.
Aanmelden kan ook als groep of bedrijf als uitje met maximaal 12 personen.

Kosten: €45 p.p.
Wanneer: 11 juli, 29 augustus en 26 september

Informatie en aanmelden

sept 26

Fotografiewandeling #Doordeogenvanmonet

MonetAtelier

Wandel mee met smartphone-fotograaf Marjolein Lensink langs negen plekken in het centrum van Zaandam waar Monet heeft geschilderd. De fotografiewandeling duurt 2,5 uur en deelnemers krijgen een boekje met informatie en fotografietips.

Kosten: €10
Wanneer: 4 juli, 15 augustus en 26 september – 14.00 uur

Informatie en tickets

Monet agenda december

dec 4 –
jan 2

PLAY room – Door Chinese ogen

PLAY room / Oooit Art Consultancy

In samenwerking met Oooit Art Consultancy toont PLAY room werk van 10 Chinese kunstenaars die, net als Monet destijds, tijdelijk zijn neergestreken in Nederland. De aanstormende talenten uit China verbleven in 2019 (pre-corona) een aantal maanden in Nederland. Hier kregen de kunstenaars van alles te zien: van het Van Gogh Museum tot de Zaanse Schans, van de Delta-werken tot de Keukenhof. Daarnaast hadden alle 10 een tijdelijke studio in Nederland, waar ze de opgedane inspiratie meteen konden verwerken in nieuwe kunstwerken.

Zo liet de één zich inspireren door het magisch realisme van Carel Willink, de ander door de installaties van Karel Appel. Het resultaat is te zien in de PLAY room expositie ‘Door Chinese Ogen’.

Kosten: gratis
Wanneer: van 4 december 2021 t/m 2 januari 2022
Locatie: Westzijde 99, Zaandam

Meer informatie

logo's Zaans Museum en Gemeente archief Zaanstad
logo Zaans en Bullekerk
 

Het Zaans Museum maakt op deze website gebruik van cookies.

Wij plaatsen functionele cookies voor de werking en verbetering van deze website. Mogen wij extra cookies plaatsen voor sociale media koppelingen, gepersonaliseerde (video) advertenties en het meten van de effectiviteit van onze online campagne’s? Lees hier meer over in onze privacyverklaring of pas uw privacy instellingen aan

Privacy policy | Liever niet
Settings