FluXus organiseerde in aanloop naar de manifestatie inspiratie- en maakdagen voor de deelnemers.

Maakdag Monet-kunstmanifestatie 2021

Kunstmanifestatie

In het kader van amateurkunstmaand ‘iktoon’ nodigde FluXus amateurkunstenaars uit om ‘door de ogen van Monet’ naar de Zaanstreek anno 2021 te kijken en hun werk te tonen tijdens een kunstmanifestatie.

Dans, dicht, schilder, boetseer en zing….door de ogen van Monet: deelnemende amateurkunstenaars uit alle disciplines waren welkom. De kunstmanifestatie wordt 4 juli officieel geopend en de kunstwerken en presentaties zijn in juli en augustus te bewonderen in de Bullekerk of online op het YouTube-kanaal FluXus Zaanstad.

https://www.youtube.com/user/fluxuszaanstad

Opening in Bullekerk

Zondagmiddag 4 juli is de Monet-kunstmanifestatie in de Bullekerk geopend! Deze opening, in de vorm van een talkshow, was als livestream bij te wonen via het Youtubekanaal van FluXus.

De afgelopen tijd hebben veel creatieve Zaanse Amateurkunstenaars werken gemaakt voor de kunstmanifestatie. Al dan niet met ondersteuning van de FluXus netwerkdocenten.

Tijdens de talkshow kwamen gepassioneerde gasten aan het woord en waren er speciale optredens te zien van Zaankanters die allemaal geïnspireerd zijn geraakt door het werk van Monet. Ook is er werk te zien van dementerende bewoners van het Pennemes, De Zaanse Beeldbrigade en De KrommenierSchilderskring. De muzikale omlijsting werd gedaan door gitaardocent Micha Sprenger en zijn leerlingen.

Video’s op deze website worden verzorgd door het YouTube streaming media platform. YouTube kan gepersonaliseerde advertenties tonen voorafgaand aan de vertoning van de video. Deze toestemming is optioneel, maar nodig om video’s direct op deze website te kunnen bekijken.

View details
logo's Zaans Museum en Gemeente archief Zaanstad
logo Zaans en Bullekerk