Konstantyn Napolov, slagwerk

16 oktober, 14.00 – 15.15 uur

Konstantyn Napolov (Oekraïne) is een van de meest spraakmakende slagwerkers van dit moment. Als bevlogen pionier en promotor van nieuwe muziek werkt hij nauw samen met toonaangevende hedendaagse componisten.

Programma:
Louis Andriessen – Woodpecker
Maxim Shalygin (Oekraine/ NL) – Octopus
Chriatiaan Richter – Droplets II
Mark Glentworth –  for Gilbert
Nicolas Martynciow – Tchik
Remy Alexander – Book of Eva

Er zijn vrijkaarten beschikbaar voor mensen met een kleine portemonnee. Stuur een mail naar j.rikkers@zaansmuseum.nl om deze te reserveren.

De najaarsconcerten zijn tot stand gekomen met dank aan de gemeente Zaanstad.

Najaarsconcerten in het Czaar Peterhuisje

Het Czaar Peterhuisje opent al honderden jaren haar deuren voor iedereen. In dit eenvoudige houten huisje logeerde Tsaar Peter in 1697. In navolging van de tsaar volgden vele beroemdheden, leiders en cultuurliefhebbers. Het huisje groeide niet alleen uit tot een geliefde historische locatie maar werd tevens een plek waar mensen uit verschillende werelden, met verschillende meningen, elkaar ontmoetten. Ook in moeilijke tijden is het huisje een plek waar door middel van kunst en cultuur troost, verwondering en dialoog wordt gezocht.

Bezoek in oktober de najaarsconcerten in de tuin van het Czaar Peterhuisje. Onder de Anna Paulownaboom in de tuin zullen zowel Oekraïense als Russische artiesten muziek van verschillende componisten laten horen. Aan het begin van ieder concert delen zij een persoonlijk verhaal. Daarnaast is er de mogelijkheid om het Czaar Peterhuisje te bezoeken.

Programma:
14.00 inloop met koffie en thee
14.15 start concert
15.15 borrel

Blijf op de hoogte, meld je aan voor de nieuwsbrief