Vita Duo, piano en saxofoon

9 oktober, 14.00 – 15.15 uur

Het Russische koppel Maria Nemtsova (piano) en Vitaly Vatulya (saxofoon) vormen samen Vita Duo. Speciaal voor deze middag spelen zij een gevarieerd programma van hedendaagse componisten als Polina Nazaykinskaya en meer klassiek werk zoals bijvoorbeeld Sergei Rachmaninov.

Programma:
Nikolai Medtner “Sonata-Reminiscenza” op.38 No.1 van de “Forgotten Melodies”, pianosolo
Polina Nazaykinskaya “Valse Noire”, saxofoon en piano
Sergei Rachmaninov “Vocalise” saxofoon en piano
Alexei Kurbatov Sonata, saxofoon en piano
Nikolai Kapustin Variations op .41, pianosolo
Vadim Neselovskiy “San Felio”, saxofoon en piano

Er zijn vrijkaarten beschikbaar voor mensen met een kleine portemonnee. Stuur een mail naar j.rikkers@zaansmuseum.nl om deze te reserveren.

De najaarsconcerten zijn tot stand gekomen met dank aan de gemeente Zaanstad.

Najaarsconcerten in het Czaar Peterhuisje

Het Czaar Peterhuisje opent al honderden jaren haar deuren voor iedereen. In dit eenvoudige houten huisje logeerde Tsaar Peter in 1697. In navolging van de tsaar volgden vele beroemdheden, leiders en cultuurliefhebbers. Het huisje groeide niet alleen uit tot een geliefde historische locatie maar werd tevens een plek waar mensen uit verschillende werelden, met verschillende meningen, elkaar ontmoetten. Ook in moeilijke tijden is het huisje een plek waar door middel van kunst en cultuur troost, verwondering en dialoog wordt gezocht.

Bezoek in oktober de najaarsconcerten in de tuin van het Czaar Peterhuisje. Onder de Anna Paulownaboom in de tuin zullen zowel Oekraïense als Russische artiesten muziek van verschillende componisten laten horen. Aan het begin van ieder concert delen zij een persoonlijk verhaal. Daarnaast is er de mogelijkheid om het Czaar Peterhuisje te bezoeken.

Programma:
14.00 inloop met koffie en thee
14.15 start concert
15.15 borrel

Blijf op de hoogte, meld je aan voor de nieuwsbrief