2018

Heeft Simo echt twee linkervoeten?

Het verhaal van Simo El Badmoussi
Door Ursulien van Berge-Bakkum

We hebben afgesproken in het Monetatelier, heel toepasselijk, want Simo El Badmoussi, 18 jaar, heeft vorig jaar geschitterd in de musical Code Monet. Hij komt haastig binnenlopen want het is druk in de telefoonwinkel waar hij op zaterdag werkt. Simo is een beetje bescheiden. Weet hij wel een Zaans verhaal? Ik weet het zeker!

“Vanaf mijn vroegste jeugd houd ik van zingen, ik werd er vrolijk van en zo belandde ik toen ik 9 jaar was in het kinderkoor van Maite Tife. We zongen klassiek en popmuziek. Met het nummer: Waka, Waka, dat populair was tijdens het WK in Zuid-Afrika deed ik later auditie bij het koor van Daphne Groot. Later zong ik in het Zaantheater op het grote podium: Oh, Happy Day. Dansen vind ik lastig, ik heb twee linkervoeten, denk ik.

Majanka Frölich nodigde me uit mee te doen met “Anastasia” als mimespeler, dat was leuk. Mijn grote productie in het Zaantheater. En op het Hembrugterrein traden we op voor Willem-Alexander.

In de volgende producties van Majanka deed ik weer mee. In “De Saense Chocoladefabriek” deed ik het openingsnummer als chocoladeverkoper, ik startte met energie. Tijdens de schoolvoorstelling zaten er veel Marokkaanse scholieren in de zaal. Mijn oude school was er ook, dan heb je een voorbeeldrol: hij is een van ons! Daar was ik trots op. Er kwam een interview in het Noord Hollands Dagblad.

De grappigste rol vond ik de conciërge in “Code Monet” samen met Kiki. Ik mocht veel improviseren en het dansen ging steeds beter, gewoon met een linker- en een rechtervoet. Ik heb genoten van deze mooie Zaanse verhalen en daar heel veel van geleerd.

Na afgelopen zomer deed ik het wat rustiger aan, ik deed examen, had het druk met studie en werk. Ik bereidde me voor op mijn studie rechten aan de universiteit.

Het verhaal gaat verder, bij Globalkings Music heb ik een contract getekend en in juni komt het album uit, waarin ik vier of vijf eigen nummers in het Nederlands, een combinatie van het hip hop genre, met Oosterse, Arabische en Marokkaanse invloeden. En ik ga een videoclip in Marokko opnemen. Dat is best spannend en ik hoop dat het mijn ontwikkeling positief zal inspireren.”

Simo’s mobiel gaat. Ze hebben hem weer nodig in de telefoonwinkel. Ik bedank hem voor zijn enthousiaste Zaanse verhaal.

Reacties

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *