Paarse Dovenetel, Stine Berg Evensen

Bloemen van papier

De bloemen in de vitrines van Stoep onder de loep zijn haast niet van echt te onderscheiden, wil je weten hoe kunstenaar Stine deze papieren bloemen maakt? Zij zal zondag met lokaal geplukte stoepplantjes haar kunst demonstreren.
Kinderen in de Botanische werkplaats

Botanische werkplaats

Zaans Museum Zondag 26 maart Kom naar het Zaans Museum en steek je handen uit de mouwen in onze Botanische werkplaats. Experimenteer met verschillende materialen en technieken.
Botanische werkplaats

Meivakantie in het Zaans Museum

Zaans Museum 29 april t/m 7 mei Ga in de meivakantie aan de slag in de Botanische werkplaats, waar je bloempapier gaat maken. Volgens eeuwenoud ambachtelijk Zaans recept mix je een papierpulp met wilde bloemzaden, waarvan je zelf een nieuw vel papier schept.
foto chocoladereep verkade

Chocolade Beleving

Zaans Museum & Zaanse Schans Dagelijks Voor de echte zoetekauwen! In de Verkade Experience in het Zaans Museum ontdek je hoe de meisjes van Verkade de lekkerste biscuits en chocolade maakten.
verkade experience

Verkade Experience

Zaans Museum Dagelijks Middenin het Zaans Museum ligt de Verkade Experience, een belevenis voor jong en oud! Hier waan je je in een vroeg twintigste-eeuwse chocolade- en koekjesfabriek, waar de originele machines nog volop draaien en de geschiedenis van Verkade tot leven komt.
Educatie kinderen in het Zaans Museum

Speurtocht Verkade

Zaans Museum Dagelijks Doe de speurtocht door de Verkade Experience. Je doet allerlei leuke opdrachten terwijl de koekjes- en chocolademachines op volle toeren draaien.
V-14281 Meisjes met Verkadereep - collectie Zaans Museum

Maak je eigen chocoladewikkel

Zaans Museum Dagelijks Maak een eigen ontwerp voor een wikkel en wikkel een chocoladereep in met de miniatuur wikkelmachine in de Verkade Experience.
educatie tijdreis 1850 molen

Route Ambachten & Kooplui

Zaans Museum Dagelijks Met deze speurtocht ga je terug in de tijd en ervaar je de bloeitijd van de Zaanse industrie. In de kleine houten huizen zie je hoe de ambachtslieden woonden en werkten. Bekijk ook de huizen van de rijken aan de Kalverringdijk. Laat je verrassen en vertellen hoe het vroeger in zijn werk ging.
educatie tijdreis 1850 molen

Ontdekkingstocht 1850

Zaans Museum - Zaanse Schans Dagelijks Doe met de hele familie de speurtocht over de Zaanse Schans en ontdek het leven uit 1850.
thuismuseum

Thuismuseum

Thuis Dagelijks Hier delen we de leukste workshops voor kinderen én volwassenen, en mooiste verhalen over onze collectie.