verkade experience

Verkade Experience

Zaans Museum Dagelijks Middenin het Zaans Museum ligt de Verkade Experience, een belevenis voor jong en oud! Hier waan je je in een vroeg twintigste-eeuwse chocolade- en koekjesfabriek, waar de originele machines nog volop draaien en de geschiedenis van Verkade tot leven komt.
Zaanse Schans Expo

Zaanse Schans fotoreeks

Zaans Museum 15 mei t/m 15 september 2024, doorlopend De Zaanse Schans is wereldberoemd en wordt jaarlijks door meer dan 2,5 miljoen toeristen bezocht. Maar wat is de Zaanse Schans eigenlijk? Een authentiek dorp, een openluchtmuseum of een toeristische plek met alleen maar reconstructies?
Museum Murals Zaans Museum

Museum Murals x Zaans Museum

Kunst buiten de muren 20 Museum Murals door heel Nederland in 2024 Samen met 20 andere musea doet het Zaans Museum mee met Museum Murals. We brengen dit jaar gezamenlijk onze musea naar buiten met prachtige muurschilderingen door het hele land. Eind van de zomer 2024 wordt er een muurschildering geplaatst in het stationsgebied in Zaandam.
Meivakantie in het Zaans Museum: slimme families gezocht voor onze gratis activiteit

Slimme families en durfallen gezocht

Zaans Museum 6 juli t/m 1 september, doorlopend Zijn molens de schone fabrieken van de toekomst? Kunnen alleen mensen kunstenaar zijn? Kom deze zomervakantie met je familie naar het Zaans Museum en doe onze gloednieuwe familietour. Waar je zelf gaat ervaren: Innoveren kun je leren!
foto chocoladereep verkade

Chocolade Beleving

Zaans Museum & Zaanse Schans Dagelijks Voor de echte zoetekauwen! In de Verkade Experience in het Zaans Museum ontdek je hoe de meisjes van Verkade de lekkerste biscuits en chocolade maakten.
Educatie kinderen in het Zaans Museum

Speurtocht Verkade

Zaans Museum Dagelijks Doe de speurtocht door de Verkade Experience. Je doet allerlei leuke opdrachten terwijl de koekjes- en chocolademachines op volle toeren draaien.
V-14281 Meisjes met Verkadereep - collectie Zaans Museum

Maak je eigen chocoladewikkel

Zaans Museum Dagelijks Maak een eigen ontwerp voor een wikkel en wikkel een chocoladereep in met de miniatuur wikkelmachine in de Verkade Experience.
Scheepswerf - Zaandam anno 1725

Zaandam anno 1725

Czaar Peterhuisje Dinsdag t/m zondag De Virtual Reality app ‘Zaandam anno 1725’ brengt het maritieme verleden in de Zaanstreek tot leven. Op vier locaties in het centrum ervaren de bezoekers de transformatie die Zaandam in 300 jaar heeft ondergaan.