Jouw Zaan

Zaans Museum 29 september 2023 t/m 15 maart Ruim drie jaar lang fotografeerden Bert Verhoeff en David Galjaard de veranderende omgeving langs de Zaan. Het resultaat is binnenkort te zien in de tentoonstelling Stroom. De Zaan in beweging. Maar de streek blijft in beweging. Daarom vragen we jou om het fotoproject aan te vullen. Maak een foto van jouw veranderende Zaan.

Herfstvakantie - Code Cacao

Zaans Museum In de herfstvakantie 14 t/m 29 oktober Van boon tot reep hoe is dat allemaal mogelijk? Ga in de Herfstvakantie met je familie op een spannende missie door de Chocoladefabriek van het Zaans Museum. Kraak de Code en ontdek het geheim van chocolade…
foto chocoladereep verkade

Chocolade Beleving

Zaans Museum & Zaanse Schans Dagelijks Voor de echte zoetekauwen! In de Verkade Experience in het Zaans Museum ontdek je hoe de meisjes van Verkade de lekkerste biscuits en chocolade maakten.
verkade experience

Verkade Experience

Zaans Museum Dagelijks Middenin het Zaans Museum ligt de Verkade Experience, een belevenis voor jong en oud! Hier waan je je in een vroeg twintigste-eeuwse chocolade- en koekjesfabriek, waar de originele machines nog volop draaien en de geschiedenis van Verkade tot leven komt.
Educatie kinderen in het Zaans Museum

Speurtocht Verkade

Zaans Museum Dagelijks Doe de speurtocht door de Verkade Experience. Je doet allerlei leuke opdrachten terwijl de koekjes- en chocolademachines op volle toeren draaien.
V-14281 Meisjes met Verkadereep - collectie Zaans Museum

Maak je eigen chocoladewikkel

Zaans Museum Dagelijks Maak een eigen ontwerp voor een wikkel en wikkel een chocoladereep in met de miniatuur wikkelmachine in de Verkade Experience.
educatie tijdreis 1850 molen

Route Ambachten & Kooplui

Zaans Museum Dagelijks Met deze speurtocht ga je terug in de tijd en ervaar je de bloeitijd van de Zaanse industrie. In de kleine houten huizen zie je hoe de ambachtslieden woonden en werkten. Bekijk ook de huizen van de rijken aan de Kalverringdijk. Laat je verrassen en vertellen hoe het vroeger in zijn werk ging.
educatie tijdreis 1850 molen

Ontdekkingstocht 1850

Zaans Museum - Zaanse Schans Dagelijks Doe met de hele familie de speurtocht over de Zaanse Schans en ontdek het leven uit 1850.
Scheepswerf - Zaandam anno 1725

Zaandam anno 1725

Czaar Peterhuisje Dinsdag t/m zondag De Virtual Reality app ‘Zaandam anno 1725’ brengt het maritieme verleden in de Zaanstreek tot leven. Op vier locaties in het centrum ervaren de bezoekers de transformatie die Zaandam in 300 jaar heeft ondergaan.