Verlaten Pakhuis, Wormerveer, Wormer, 2020, Bert Verhoeff

Fototentoonstelling STROOM

Zaans Museum 29 september 2023 - 5 mei 2024 Op veel plekken in Nederland zien we het landschap wezenlijk veranderen: industrie trekt zich terug, bewoning en recreatie rukken op. Nergens wordt dit zo goed zichtbaar als langs de Zaan. Fotografen Bert Verhoeff en David Galjaard laten de veranderingen zien in het oudste industriegebied van Europa. Hun indrukwekkende foto’s tonen een streek vol contrasten en fungeren als een spiegel voor Nederland.
Wandeling langs de Zaan met de camera in de aanslag

Wandelen met de camera in de aanslag

Zaans Museum zondag 7 januari, 25 februari en 24 maart 2024, 10.00 uur & 14.00 uur + zondag 21 april om 10:00 uur In ongeveer twee uur loop je onder begeleiding van Marjolein Lensink, een in fotografie gespecialiseerde gids, een route tussen station Wormerveer en het Zaans Museum. Tijdens de wandeling van 4,5 km word je uitgedaagd de unieke contrasten van de Zaanstreek met je mobiel of camera vast te leggen. Wat is er te zien en hoe leg je dat zo mooi mogelijk vast?
Brokking aan de Zaan, Wormerveer

Jouw Zaan

Zaans Museum 29 september 2023 t/m 19 februari 2024 Ruim drie jaar lang fotografeerden Bert Verhoeff en David Galjaard de veranderende omgeving langs de Zaan. Het resultaat is te zien in de tentoonstelling Stroom. De Zaan in beweging. Maar de streek blijft in beweging. Daarom vroegen we jou om het fotoproject aan te vullen met een foto van jouw veranderende Zaan.
Meneba boot

Wandeling stroomopwaarts

Zaans Museum Dagelijks Deze wandeling is speciaal door het Zaans Museum ontwikkeld bij de fototentoonstelling Stroom, De Zaan in beweging. U begint op station Wormerveer en loopt in 9 km via de Zaanse Schans naar station Zaandam.