Forbo Linoleum Kunstprijs 2022

Opening expo met feestelijke prijsuitreiking in het Zaans Museum

Op 19 februari wordt in het Zaans Museum de Forbo Linoleum Kunstprijs uitgereikt, een jaarlijkse kunstprijs waar studenten van kunstacademies en grafische opleidingen uit heel Nederland deelnemen. Alle inzendingen zijn te zien in het Zaans Museum in de expo Ode aan de lino.

De kunstprijs is een samenwerking tussen Forbo, Atelier Open en het Zaans Museum en heeft als doel de linosnedekunst onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. Het thema van deze zesde editie is Roaring Twenties.

De jaren twintig van de vorige eeuw vormden een periode van ongekende veranderingen op allerlei gebieden. Er wordt vaak gedacht aan glitter, glamour en groei; aan méér en groter; aan een ver verleden. We leven nu ook in roerige tijden. Alles is volop in beweging, terwijl maatschappelijke systemen dreigen vast te lopen. De hele wereld staat op zijn kop. Zijn sinds het jaar 2020 opnieuw Roaring Twenties aangebroken?

De jurering van de in totaal 103 inzendingen heeft inmiddels plaatsgevonden. Er zijn in totaal twaalf werken genomineerd voor een prijs. De uitreiking vindt plaats op 19 februari in aanwezigheid van de jury en genomineerde studenten.