Workshop rariteitenkabinet

Video’s op deze website worden verzorgd door het YouTube streaming media platform. YouTube kan gepersonaliseerde advertenties tonen voorafgaand aan de vertoning van de video. Deze toestemming is optioneel, maar nodig om video’s direct op deze website te kunnen bekijken.

View details

Workshop rariteitenkabinet

Ben jij gek op verzamelen? Dat was Tsaar Peter de Grote uit Rusland ook. Vandaag maken wij een prachtig kabinetje om jouw favoriete spulletjes in te presenteren. Je maakt als het ware je eigen tentoonstelling!

Wat heb je nodig?

1. Twee kartonnen dozen
2. Papier
3. Schaar en lijm
4. Verf, potloden, krijtjes en kwasten
5. …en natuurlijk jouw favoriete rariteiten!

Stap 1.

De eerste kartonnen doos wordt jouw kabinet. Van de andere kabinet gaan we de plankjes maken. Meet nauwkeurig hoe breed jouw plankjes moeten worden door de stroken karton langs het kabinetje te leggen.

Stap 2.

Schuif de nieuwe plankjes op zijn plaats. Zijn de plankjes te breed? Dan kun je een natuurlijk stukje karton omvouwen. Gebruik lijm om de plankjes goed vast te zetten.

Stap 3.

Nu gaan we jouw rariteitenkabinet versieren! Het is natuurlijk het allerleukst als jouw kabinetje er als een echt kastje uit komt te zien. Laat je fantasie de vrije loop en maak er iets moois van. Gebruik bijvoorbeeld verf, of een stuk papier met een mooie print

Stap 4.

Als alle verf gedroogd is, wordt het tijd om jouw rariteitenkabinet in te richten. Denk goed na over waar je jouw favoriete objecten wilt neerzetten!

Stap 5.

Jouw tentoonstelling is compleet. Iedereen kan jouw rariteitenkabinet komen bekijken. Daarom is het extra leuk om een bordje te maken met jouw naam en de naam van jouw presentatie. Veel plezier!

Stap 6.

Deel het resultaat op Instagram, Twitter of Facebook via @zaansmuseum.

Blijf op de hoogte, meld je aan voor de nieuwsbrief