thuismuseum

Zaans Museum opent online Thuismuseum

Burgemeester Jan Hamming trapt af met workshop ‘Kamerplanten tekenen’

Het Zaans Museum is normaal gesproken een drukbezocht museum op de Zaanse Schans. De komende weken is het museum net als alle andere musea in Nederland gesloten om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Omdat bezoekers nu niet naar het museum kunnen komen, komt het museum naar de huiskamer.

Officiële opening door burgemeester
Het Zaans Museum opent een online Thuismuseum. Deze ‘nieuwe dependance’ wordt vandaag officieel geopend door burgemeester van Zaanstad Jan Hamming. Via social mediakanalen en zaansmuseum.nl deelt het museum de komende weken inspirerende vlogs over objecten en de leukste thuisworkshops voor kinderen én volwassenen.

Inspirerende verhalen en online workshops
We delen de mooiste verhalen over onze collectie online. Zo neemt directeur Jan Hovers bezoekers mee langs objecten in een verder leeg museum. Daarnaast zijn er online workshops en video’s met kunst- en tekenlessen. We hopen zoveel mogelijk mensen online te inspireren en aan te moedigen om thuis aan de slag te gaan. Op die manier maak je van je eigen huis ook een thuismuseum!

Workshop Kamerplanten tekenen
Burgemeester Jan Hamming trapt af met de workshop ‘Kamerplanten tekenen’. Hij zit daar, net als alle andere miljoenen thuiswerkers, natuurlijk de hele dag tegenaan te kijken. Hoog tijd om de kamerplant eens nader te bestuderen! Kamerplanten vind je ook in het Zaans Museum. Het is één van de 35 Verkadealbums. Al ver voordat de voetbal- en dinoplaatjes bestonden bedacht Verkade een spaaractie: de Verkadeplaatjes. De meeste plaatjes hadden als thema natuur en zijn getekend door beroemde kunstenaars zoals Jan Voerman jr.. Het album Kamerplanten verscheen in 1928 en is geschreven door Adriaan Johan van Laren, destijds de beheerder van de Amsterdamse Hortus Botanicus. Dit jaar toont het Zaans Museum de originele aquarellen van alle botanische albums van Verkade in in het Zaans Museum.

Bekijk de eerste workshop in het Thuismuseum op www.zaansmuseum.nl/thuismuseum

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *