Museum Murals x Zaans Museum

Kunst buiten de muren – 20 Museum Murals door heel Nederland in 2024

Dit najaar maakt MonkeyBird Crew (Frankrijk) in opdracht van het Zaans Museum een muurschildering op de gevel van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied bij station Zaandam. Het Franse duo staat bekend om zijn indrukwekkende stencilwerken vol ambacht, wetenschap en natuur. Voor de schildering in Zaandam liet MonkeyBird Crew zich inspireren door de pioniersgeest van de streek en zijn internationale invloeden.

MonkeyBird Crew
MonkeyBird Crew bestaat uit de Franse kunstenaars Louis Boidron en Edouard Egéa. De betekenis van hun naam hangt samen met de symbolische apen en vogels die steeds terugkeren in hun werken. De aap staat voor realisme, de vogel voor dromen, en samen vertegenwoordigen ze de twee gezichten van de mensheid. Het kunstenaarsduo is gevestigd in Parijs en maakt over de hele wereld grootschalige schilderingen van zwart-wit contouren en gouden accenten.

Achtergrond
In Museum Murals worden street artists geïnspireerd door de werken uit twintig museumcollecties. Door schilderijen, objecten en betoverende verhalen. Met als resultaat: twintig levensgrote muurschilderingen.

Streetart brengt kunst naar daar waar we leven, werken en spelen. Verspreid door heel Nederland maken de Museum Murals de omgeving mooier. Midden in een woonwijk, op een oude fabrieksmuur of langs het spoor. Dus waar wacht je nog op? Ontdek alle muurschilderingen op museummurals.nl!

Met dank aan

Museum Murals is een initiatief van het Mauritshuis en wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers van de VriendenLoterij.

Museum Murals x Zaans Museum
Vrienden Loterij x Zaans Museum
Mauritshuis x Zaans Museum
LUSTR x Zaans Museum

Blijf op de hoogte, meld je aan voor de nieuwsbrief