thuismuseum

Thuismuseum

Thuis Dagelijks Hier delen we de leukste workshops voor kinderen én volwassenen, en mooiste verhalen over onze collectie.
Scheepswerf - Zaandam anno 1725

Zaandam anno 1725

Czaar Peterhuisje Dinsdag t/m zondag De Virtual Reality app ‘Zaandam anno 1725’ brengt het maritieme verleden in de Zaanstreek tot leven. Op vier locaties in het centrum ervaren de bezoekers de transformatie die Zaandam in 300 jaar heeft ondergaan.
Schuilbunker met QR-code

QR-route Hembrug

Hembrug Museum Dagelijks Wandel over het hembrugterrein en ontdek de verhalen achter de monumentale gebouwen. Op verschillende gebouwen op het Hembrugterrein kan je bordjes met QR-codes vinden, scan deze code met je telefoon en lees over de geschiedenis van het gebouw.
fragment van de kaart

Plattegrond & Audiotour

Hembrug Museum Dagelijks Ontdek het geheim van het Hembrugterrein met met de plattegrond van Jan Rothuizen en beluister de audioverhalen van oud-medewerkers.
Bedrijfsschool bankwerkerij

Rondleiding Hembrugterrein

Hembrug Museum Iedere eerste zondag van de maand vanaf april t/m november Ontdek het geheim van Holland. Een gids laat de geschiedenis van het Hembrugterrein, het hart van de Stelling van Amsterdam, tot leven komen.