Verlaten Pakhuis, Wormerveer, Wormer, 2020, Bert Verhoeff

Fototentoonstelling STROOM

Zaans Museum 29 september 2023 - 1 april 2024 Op veel plekken in Nederland zien we het landschap wezenlijk veranderen: industrie trekt zich terug, bewoning en recreatie rukken op. Nergens wordt dit zo goed zichtbaar als langs de Zaan. Fotografen Bert Verhoeff en David Galjaard laten de veranderingen zien in het oudste industriegebied van Europa. Hun indrukwekkende foto’s tonen een streek vol contrasten en fungeren als een spiegel voor Nederland.
Zaanse Glorie

Zaanse Glorie

Zaans Museum 12 oktober - 14 januari 2024 In het kabinet van het Zaans Museum zijn werken van vier kunstenaars, Kinga Wieczorek, Bert van Santen, Teppo Korte en Jaap Stellaart, te zien.
Stoepplantje herfst

Stoep onder de loep - Najaar op de stoep

Zaans Museum 28 september 2023 - 24 januari 2024 Je loopt er zo aan voorbij, maar de mooiste wilde plantjes vind je gewoon op de stoep. Ontdek in het Zaans Museum door de ogen van de kunstenaars van de beroemde Verkade-albums en van de Vereniging van Botanisch Kunstenaars Nederland (VBKN) hoe mooi stoepplantjes kunnen zijn.
zelfportret Jaap Kaal

Het mysterie van het alledaagse

Zaans Museum 25 januari - 21 mei In het Zaans Museum zijn elf schilderijen te zien van de Zaanse kunstenaars Jaap Kaal en Cornelis Koning. Zij drukten in de eerste helft van de 20e eeuw een stempel op het artistieke klimaat van de Zaanstreek.