Zaans kostuum

Made in...

Zaans Museum 5 december - 5 maart 2023 Begin 2022 ontving het Zaans Museum een bijzondere schenking: een grote collectie 18de en 19de eeuwse kleding uit een Zaanse familie. Het is vooral uitzonderlijk omdat er nog zoveel bewaard is en er een volledig Zaans kostuum te reconstrueren is. Wil jij zien waar de kostuums uit die tijd van gemaakt werden, en hoe alle lagen uiteindelijk één prachtige geheel vormden?
Verkade-album Paddenstoelen

Verkade-album Paddenstoelen

Zaans Museum 4 oktober – 5 februari 2023 Het Verkade-album Paddenstoelen is met de originele aquarellen en pentekeningen te zien in de Schatkamer van Verkade.
Stoepplantje

Stoep onder de loep

Zaans Museum 19 februari – 31 december 2023 Je loopt er zo aan voorbij, maar de mooiste wilde plantjes vind je gewoon op de stoep. Ontdek in het Zaans Museum door de ogen van de kunstenaars van de beroemde Verkade-albums en van de Vereniging van Botanisch Kunstenaars Nederland (VBKN) hoe mooi stoepplantjes kunnen zijn.
Botanische Werkplaats

Botanische werkplaats

Zaans Museum 18 februari – 5 maart Kom in de voorjaarsvakantie naar het Zaans Museum en steek je handen uit de mouwen in onze Botanische werkplaats.