verkade experience

Verkade Experience

Zaans Museum Dagelijks Middenin het Zaans Museum ligt de Verkade Experience, een belevenis voor jong en oud! Hier waan je je in een vroeg twintigste-eeuwse chocolade- en koekjesfabriek, waar de originele machines nog volop draaien en de geschiedenis van Verkade tot leven komt.
Claude Monet in het Zaans Museum Zaandam

Claude Monet in Zaandam

Zaans Museum Dagelijks In de Zaanstreek maakt Monet 25 schilderijen en 9 schetsen. Daarvan zijn er slechts vier te zien in Nederland, en slechts één in de Zaanstreek.
Presentatie Kunst uit de Zaanstreek

Kunst uit de Zaanstreek

Zaans Museum Dagelijks In de collectie van het Zaans Museum vind je historische, moderne en eigentijdse werken, gemaakt door kunstenaars die zich hebben laten inspireren door de Zaanstreek. Regelmatig vind je in Kunst uit de Zaanstreek een nieuwe selectie van werken uit de collectie van het Zaans Museum.
Zaans Museum De Zaanse Schatkamer engel

Typisch Zaans

Zaans Museum Dagelijks Laat je verrassen in deze tentoonstelling door thema’s en objecten die zo karakteristiek zijn voor de Zaanstreek, zoals het verblijf van tsaar Peter de Grote in Zaandam en de Zaanse streekdracht.
Zaanstreek maakt het - Zaans Museum

De Zaanstreek maakt het

Zaans Museum Dagelijks Onder de rook van Amsterdam ontwikkelde de Zaanstreek zich tot oudste industriegebied van West-Europa. Ooit waren er zo’n zeshonderd windmolens tegelijkertijd actief! Veel voedingsmiddelen, waaronder cacao, rijst en olie, worden hier al eeuwen lang geproduceerd.
Wevershuis vrijwilliger

Wevershuis

Zaans Museum - Zaanse Schans Dagelijks In het Wevershuis op de Zaanse Schans ontdek je alles over het oud-Hollandse ambacht zeil- en molendoekweven. In de achttiende eeuw woonden twee gezinnen in het huis te midden van vijf weefgetouwen.
Zaans Museum Kuiperij foto Pascal Fielmich

Kuiperij

Zaans Museum - Zaanse Schans Dagelijks Op de Zaanse Schans vind je De Kuiperij. Hier maak je kennis met het oude ambacht vaten kuipen.
thuismuseum

Thuismuseum

Thuis Dagelijks Hier delen we de leukste workshops voor kinderen én volwassenen, en mooiste verhalen over onze collectie.
Czaar Peterhuisje Info & Tickets

Czaar Peterhuisje

Czaar Peterhuisje Dinsdag t/m zondag Het Czaar Peterhuisje is één van de oudste houten huizen van Nederland en het één na oudste museum (na het Teylers Museum in Haarlem). In dit inmiddels wereldberoemde huisje logeerde de Russische tsaar Peter de Grote in 1697.
Hembrug museum

Hembrug Museum

Hembrug Museum Dagelijks Maak kennis met eens de grootste werkgever van de Zaanstreek! Middels de collectiepresentatie van het Hembrug Museum maak je kennis met de bedrijfsgeschiedenis van de voormalige bedrijven op Hembrug die als onderdeel van het ministerie van Defensie een streng geheimhoudingsprotocol kenden.