De Zaanzwanen van Monet

/
Een zwanenavontuur bij het Monetatelier

Ik hou van Monet en vooral van zijn waterlelies

/
Een trouwe vriend van Monet vertelt hoe vriend van het Monetatelier is geworden

Schipbreuk; de redding van de Zaanse gondel van het Monetatelier

/
Oei, de Zaanse Gondel van het Monetatelier lijdt schipbreuk!

'Zaangezicht'

/
Hoe het schilderij 'Zaangezicht' van Gerrit Schoone bij dé 'Monet' kwam te hangen.

De herfst van Claude Monet, van 8 oktober 1871 tot 8 oktober 2071 in een Zaanse Gondel

/
Op 8 oktober 2019 doopte de Roya Kashani de Zaanse Gondel, die nu een plekje heeft verworven in de Zaan, bij de steiger van het luchthuis van Monet.

Een Zaans verhaal van Dennis Straat over Utrecht, de Mooiwaarts-trofee en Monet

/
Na acht jaar als wethouder namens de VVD in Zaanstad is Dennis lid geworden van gedeputeerde staten in de provincie Utrecht. Hij had daar de portefeuille mobiliteit. Vanaf augustus 2019 is Dennis Straat benoemd als waarnemend burgemeester van Landsmeer.

Dennis Straat gunt de Zaanstreek zijn schoonheid

/
De Zaanstreek heeft een enorme hoeveelheid erfgoed waar we met recht trots op kunnen zijn. Dennis Straat, voorzitter van de Stichting Monet, wil dat alle Zaankanters de verhalen van de Zaanstreek leren kennen en waarderen

Het schilderskistje van Claude Monet? Een nieuwe speurtocht

/
Rond 8 oktober in 1871 verliet Claude Monet Zaandam, dit vierde het Monet Atelier op zondag 7 oktober. Tijdens deze viering werd een nieuw stuk in de collectie onthuld, namelijk “het schilderskistje van Monet” dat in bruikleen is gegeven door de familie Mud uit Purmerend.

Inspiratie door Zaanse Monet schilderijen

/
Op 8 en 9 september 2018 was het druk in en rond de Zaanse monumenten. Drommen Zaankanters en toeristen stonden ook in de rij bij het Theehuis van Monet en het naastgelegen Luchthuis onderaan de Beatrixbrug. In totaal kwamen daar dat weekend ruim zeshonderd bezoekers op de twee locaties samen.