2019

Deel 4: De Rommelmarkten.

Het verhaal van Leny van Vuure
Door Piet van Berge

“Ik heb jarenlang op rommelmarkten gestaan. Dat was mijn lust en mijn leven. Ik heb veel mensen leren kennen, waar ik nog steeds contact mee heb. Er kwamen eenvoudige mensen langs, maar ook mensen die heel rijk waren. Sommige kwamen uit de medische wereld, chirurgen, tandartsen, cardiologen, noem maar op. Dat waren mensen met dure auto’s. Ik handelde in kleine autootjes, daar waren ze gek op. Ik heb nog contact met een steenrijke man uit Volendam, hij rijdt in een Rolls Royce om boodschappen te doen”.

“Soms werd ik herkend door mensen die mij hadden zien optreden met het salonorkest. Zo stond ik een keer op de Zwarte Markt in Beverwijk. Op de grond had ik allemaal poppenhuisspullen uitgestald. Een mevrouw zag dit liggen en wilde alles kopen. Zij vertelde mij, dat haar man het vreselijk vond dat ze rommelmarkten bezocht. “Maar ik doe mijn sieraden af, trek oude kleren aan en soms zet ik een pruik op”.

Tijdens het afrekenen zei ze: “Ik ken u, u heeft vorige week bij mijn buurjongen gespeeld in het Amstelhotel, daar is nog een film van gemaakt. De Brenninkmeijers zijn vrienden van ons, daar gaan wij altijd mee op vakantie”. Ja, dat kon ik mij inderdaad nog goed herinneren. De hele benedenverdieping was afgehuurd door de familie. Een zoon van de familie Brenninkmeijer trouwde. Er vlogen helikopters boven het hotel in verband met de beveiliging, er liepen vijf bruidsmeisjes rond. Het voelde alsof ik in een film was beland.”

“In 2019 stond ik op de boekenmarkt in De Rijp; er kwam een vrouw naar mij toe die mij herkende. Haar vader was Dudok van Heel, hij regisseerde op de televisie klassieke toneelstukken. Ik heb jarenlang opgetreden bij Huis te Zaanen in Wormerveer bij huwelijksfeesten. Ook was ik aanwezig bij zijn 25 jarig huwelijksfeest. Zijn dochter die toen 21 was heeft zich die avond verloofd”. Leny vertelde de vrouw ook te kennen en beschreef haar man: “jouw man was 2 meter lang, slank en had zwart haar. Dat klopt zei die mevrouw, die lange en slanke man komt er zo aan. En daar kwam een vent aanlopen, helemaal wit , een enorme buik….”

Leny van Vuure: een muzikaal fenomeen maar bovenal een warm en sociaal mens!

Reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *