1968

In het voorprogramma van Pink Floyd

Het verhaal van Koos van Roon zanger
Door Ursulien van Berge-Bakkum

Aan de grote tafel in De Fabriek schuiven steeds meer mensen aan. Ze staren naar het grote scherm, waarop de Zaanse Pophistorie wordt afgespeeld. Vaak geluiden van herkenning. Er schuift een volle feestzaal voorbij. Is dat de Bond in Zaandam? Koos van Roon, wilde haren, een André Hazesachtige uitstraling, weet er alles van.

“Van onze band staat het meeste al in de Zaanse Pophistorie. We zijn in 1963 begonnen, vanuit de Bachelor Babies, werden we de Bachelor Boys en BB 66. Ja, we veranderden vaak van naam. In 1967 heetten we Berry Bush Set. Ik ben steeds zanger van de band geweest.

In die tijd traden we vaak op als in de Bond – het R.K. Verenigingsgebouw (aan de Oostzijde tegenover de Bonifatiuskerk)- dansavonden werden georganiseerd. En zo kwam het, dat we mochten optreden in het voorprogramma van Pink Floyd op Hemelvaartsdag op donderdag 23 mei 1968.

Wij waren de beste groep in Zaanstreek. We speelden oude soulnummers, van James Brown bijvoorbeeld.

Pink Floyd trad op in Paradiso en in de Bond op het Groot Zaans Popfestival (whisky a gogoclub). Ze waren toen nog niet zo heel beroemd, hele gewone jongens eigenlijk. Ze kwamen aan met een oude Volkswagenbus en droegen zelf hun spullen naar binnen. Er was een lichtshow bij met veel kleuren in van die vloeistofdia’s en een grote gong op het podium.

We praatten wat, maar ons Engels was niet zo best. We hebben nog samen met ze gegeten, gewoon een frietje in de patatkraam en we hadden dezelfde kleedkamer. Ze trokken soms hun shirt uit op het podium, dat gebeurde in die tijd nog niet bij ons.

Mijn eega heb ik in de Bond ontmoet en we zijn nu 44 jaar gelukkig met elkaar.

We traden met onze band regelmatig op in de provincie. In 1970 ging onze band uit elkaar.

Ik heb in het jaar 2000 samen met Nico Fontijn de band Back to Live opgericht, daarin zorg ik voor de zang. Deze groep bestaat nog steeds, met zijn vijven repeteren we in een garage en we treden regelmatig op meestal in Zaandam, in de Tweede Kamer, het Paleis op de Dam en de Koperen Bel. Ons repertoire bestaat uit oude nummers uit de pophistorie, natuurlijk ook Nederlandstalige, zoals van André Hazes. Het is nog steeds leuk om met onze muziek bezig te zijn.”

Reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *