2021

Raven Plücken, een positieve en krachtige persoonlijkheid.

Het verhaal van Raven Plücken
Door Piet van Berge

Ik zie mezelf als mens en niet als man of vrouw.

Raven Plücken heeft er jaren over gedaan om achter haar ware identiteit te komen. Ze is heen en weer geslingerd tussen het idee lesbienne of man te zijn.

“Circa 11 jaar geleden kwam ik erachter, dat ik mijzelf niet als man of vrouw zie, maar als mens. Ik heb er destijds voor gekozen om mijn geboortenaam Robin te veranderen in Raven. Dat heb ik niet naar buiten gebracht, omdat er op dat moment niet zoveel over bekend was. Ik wist niet goed wat ik hier mee aan moest.

Pas twee jaar geleden heb ik het aan mensen verteld. Ik heb niet zoveel vervelende opmerkingen gehad. Ik stond toen ook wel sterk in mijn schoenen. Als er een vervelende opmerking kwam, dacht ik: dit is meer jouw probleem, dan het mijne. Ik heb in het verleden meerdere relaties gehad, hierbij kijk ik naar de persoon en niet naar het geslacht. Het maakt mij eigenlijk niet zoveel uit, als het innerlijk maar goed zit en het onderling klikt. Ik heb nu een vriend en daar ben ik heel gelukkig mee”.

“Mijn familie heeft er moeite mee dat ik mijn naam heb veranderd. Behalve mijn oma noemt iedereen mij nog steeds Robin. Mijn ouders hebben respect voor me en gezegd dat mijn geluk voorop staat. Ik begrijp ook wel dat het lastig is; iedereen moet eraan wennen. Mijn vriend blijft gewoon Raven zeggen als mijn ouders er zijn. Als zij Robin tegen mij zeggen zegt hij: wie? Mijn vriend heeft het soms ook nog over “mijn meisje”, maar hij begint al meer te praten over “mijn mensje”. De Nederlandse taal is er ook nog niet op ingespeeld”.

Raven heeft problemen met haar gezondheid. Ze heeft fibromyalgie, hypermobiliteit en hart- en longproblemen. Tot overmaat van ramp heeft ze vorig jaar een auto ongeluk gehad, waardoor ze een groot gedeelte van de dag in een rolstoel zit. Desondanks staat ze positief in het leven en zet zij zich in voor anderen. Zo is Raven vrijwilliger bij een vereniging voor mensen met een dissociatieve stoornis en werkt ze bij een dierenambulance. Raven heeft ook als ervaringsdeskundige bij TED Zaanstad gewerkt en geholpen met het JEZ team trainen in Zaanstad. Raven is van plan zich binnenkort ook weer bij TED in te gaan zetten.

Reacties

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *