Cacaomaand special: Cacahuatl

Video’s op deze website worden verzorgd door het YouTube streaming media platform. YouTube kan gepersonaliseerde advertenties tonen voorafgaand aan de vertoning van de video. Deze toestemming is optioneel, maar nodig om video’s direct op deze website te kunnen bekijken.

View details

Cacao

Oktober is traditioneel gezien cacaomaand in het Zaans Museum, omdat dit dé maand bij uitstek is om cacaobonen te oogsten. Ter ere hiervan ging onze collega Imre op bezoek bij het Museum Volkenkunde, waar t/m 20 februari 2022 een tentoonstelling over het Azteekse rijk te bewonderen is.

In Midden-Amerika wisten ze meer dan 4.000 jaar geleden al hoe waardevol cacao was. De Maya’s dachten dat je van het eten van cacaobonen slimmer en sterker zou worden. De Azteken gebruiken cacao tijdens rituelen, als medicijn, maar ook als geld. En ze maakten er een heel bijzondere chocoladedrank van: Cacahuatl.

Ben jij na het zien van de video ook zo benieuwd geworden naar Cacahuatl en wil je zelf aan de slag? Ga dan langs bij het Museum Volkenkunde in Leiden! Je vindt het volledige recept in het speciale Azteken Atelier. Na afloop van de tentoonstelling zullen wij het volledige recept hier plaatsen.

Natuurlijk lichten we wel alvast een tipje van de sluier op. Dit zijn (bijna) alle ingrediënten!

Ingrediënten

1.5 kopje water
1 groene chilipeper
4 kopjes water
0,25 kopje cacaopoeder
……
……
……

Blijf op de hoogte, meld je aan voor de nieuwsbrief