Marieke Ros 2: Rolbevestigende klusjes als koffiezetten en notuleren. Daar was ik zelf niet zo van.

/
Marieke Ros werkt al bijna veertig jaar met veel plezier als beleidsambtenaar in gemeente Zaanstad. Ze breekt een lans voor de ambtenaren die allemaal op hun eigen manier bezig zijn met de belangen van de Zaankanters.

Zaanse Pophistorie: Zaanpunk en Wormerpunk deel 1: Saenpunx

/
De Zaanse punkers lieten zich horen in de Groote Weiver, ze genoten met volle teugen van de film over hun geschiedenis in de Zaanse pophistorie

Zaanse Pophistorie: Zaanpunk en Wormerpunk deel 2: Wormerpunk

/
In de Zaanse pophistorie heeft de Wormerpunk een belangrijke plek ingenomen. Heel veel namen en informatie van de enthousiaste Wormerse punkers
The Coopers, Zaanse Verhalenbank

Deel 1: Maar ik heb wel geleefd…

/
Tijdens het evenement “Zaanse pophistorie in de jaren zeventig” in De Fabriek in Zaandam kwam Rob Boot naar mij toe: ”Ik kom bij je zitten maar ik weet niet wat ik vertellen moet…”. En toen kwam er toch een stroom aan verhalen los.
The Coopers, Zaanse Verhalenbank

Deel 2: Zo mooi, ik raakte helemaal in trance..

/
Rob heeft Ramses Shaffy goed gekend en is bevriend met hem geweest.
Rene Bont met disco 70 pet

Ik sjouw wat af…

/
René was 14 jaar toen hij met zijn broer de “drive-in disco” DISCO ’70 begon. Het was een gesjouw om de draaitafels naar de buurthuizen te krijgen.

‘Ik een interview over de Verkade Harmonie, grapje zeker?'

/
Henk Bos is al 64 jaar actief lid van de Verkade Harmonie of het Zaans Showorkest zoals het tegenwoordig heet. Maar hoe is dat zo gekomen en is er in al die jaren veel veranderd?
The Candle Lights, Zaanse Verhalenbank

Uit de kelders klonk muziek!

/
Veertig jaar geleden, gonsde het  in de stad. Tieners begonnen rock bandjes, ze hadden les, oefenden of traden op in keldertjes en groeiden uit tot serieuze bands met veel succes!

Ed Vermeulen, allround entertainer, rolde van de ene in de andere Rollers Band

/
Ed Vermeulen heeft een lange carriere als heel veelzijdig muzikant beleefd en nog steeds is hij actief in het beroep dat hij al jarenlang beoefent.

Koos van Roon met Berry Bush Set in het voorprogramma van Pink Floyd in de Bond in Zaandam

/
De band van Koos van Roon stond in 1968 in het voorprogramma van Pink Floyd. Koos is nog steeds actief als muzikant in de band Back to Live