2022

Wereld Vrouwen Zingen Samen.

Het verhaal van Nicola Seca
Door Beau Doorn

Op een zonnige lentedag in Zaandam onder een uitbundig bloeiende Blauwe Regen ontmoet ik Nicola Seca, secretaris en koorlid van Wereld Vrouwen Zingen Samen.

Dit koor is in 2007 opgericht door Violeta Meta, Annemarie Witte en Annemieke Koekenbier.

Aanvankelijk lag het accent op het activeren van vrouwen uit Poelenburg. Maar het koor deed en doet veel meer: het biedt een sociaal netwerk; bevordert de onderlinge saamhorigheid; ondersteunt de koorleden bij specifieke problemen, bij rouw en trouw, bij vreugde en verdriet en….het koor zingt! Het repertoire is net zo divers en kleurrijk als de leden van het koor.

Het koor is toegankelijk en laagdrempelig. De contributie is om die reden laag en in een aantal gevallen afgestemd op de individuele portemonnee. Hoewel het elke maand een puzzel is om de financiën rond te krijgen, houdt het koor vast aan het uitgangspunt, dat de contributie geen drempel mag zijn om lid te worden.

Een ander vraagstuk is de aanwas van nieuwe leden. Alle stemmen zijn van harte welkom, maar met name aan sopranen is een nijpend tekort. De repetities zijn op dinsdagavond in De Poelenburcht. De deuren staan wagenwijd open! Voor een kopje koffie of thee en om kennis te maken met de vrouwen van het koor en hun muziek.

Nicola wil nog graag kwijt, dat op 15 november 2022 een groot meezing-evenement plaatsvindt in Cultureel Centrum Bullekerk. Zangrila en Koro uit Amsterdam doen ook mee!

 

Reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *