De lange adem van de 182 ‘Kerk-Marokkanen’

/
De strijd die 182 Marokkanen hebben gestreden voor een verblijfsvergunning, gesteund door progressief Nederland. En Gerard heeft ze nog steeds niet losgelaten
Joop Klingers, Zaanse Verhalenbank

Het verhaal van Joop Klingers, deel 2

/
Vijftien jaar hebben Joop en zijn vrouw in Medemblik gewoond, maar daarna wilden ze toch terug naar de Zaan.
Het verhaal van Joop Klingers

Het verhaal van Joop Klingers, deel 1

/
Ik ontmoette Joop Klingers in het Zaanse café De Fabriek. We spraken over de tijd waarin er nog grote poppodia waren in Zaandam. Over Billy Holiday en de Beatles. Maar de heer Klingers had nog zoveel meer te vertellen..
Paaskerk, Zaanse Verhalenbank

Moderne Jeugddiensten

/
Wij waren van christelijken huize; Nederlands Hervormd op precies te zijn. Dus ´s zondags moest je mee naar de kerk; meestal naar de Oostzijderkerk in Zaandam, waar mijn vader diaken was. Dan mocht ik bij hem op de diakenenbank zitten, wat ik een bijzonder voorrecht vond.

De laatste bewoners van Dorpsstraat 861-863 in Assendelft (nu het Wevershuis op de Zaanse Schans). Deel 1

/
Klazien (93) en haar schoonzus Trien Nijman (81) zijn de laatste bewoners van het dubbele woonhuis Dorpsstraat 861-863 in Assendelft.

De laatste bewoners van Dorpsstraat 861-863 in Assendelft (deel 2)

/
Klazien en haar schoonzus Trien Nijman zijn de laatste bewoners van het dubbele woonhuis Dorpsstraat 861-863 in Assendelft.
Schenking wapen Zaans Museum

Het mysterie van het gestolen pistool op het Hembrugterrein - Inleiding

/
In de Schanszaal van het Zaans Museum zitten de vrijwilligers aan een lange tafel. Zij kennen het verhaal van het mysterie van het prachtige pistool dat na 74 jaar plotseling uit de directiekamer van Eurometaal verdween..

Ingeburgerd Zaans, maar het ging niet van harte

/
Inburgeren in de Zaanstreek is niet zo eenvoudig. Winnie de Wit heeft dit aan den lijve ondervonden. Maar nu omarmt zij onze streek met veel enthousiasme.

Hoe ben jij in Zaandam terecht gekomen?

/
Oorspronkelijk kom ik uit Heemskerk. In Zaandam kwam ik weleens voor de Wastora, maar verder had ik er niet zoveel te zoeken. 

"Oh, wonen hier échte mensen?"

/
Carleen woont al 25 jaar op de Zaanse Schans. Bezoekers zijn vaak verrast als ze haar in de tuin bezig zien en zij vertelt dat de meeste huizen worden bewoond. “Oh, wonen hier échte mensen?” zeggen ze dan.