't is een passie, deel 1

/
Voor in de volkstuin van Engel en Sonja bij Jan Vroegop hangt een bordje met daarop geschreven: ’t is een passie. Langs de hele voorkant staan zo’n 50 verschillende soorten passiebloemen in potten. Daarboven hangen de begonia’s. Verder zijn er fuchsia’s, dahlia’s, veel pelargoniums (in de volksmond geraniums genoemd), citrusvruchten zoals: citroenen, sinaasappelen en mandarijnen. En nog veel meer, want Engel stekt alles wat hij maar stekken kan. 

Niet voor niets: lid van verdienste, deel 2

/
Engel heeft veel werk voor de tuinvereniging Jan Vroegop verrricht en is daarom door het bestuur benoemd tot: lid van verdienste.

Op het hoogtepunt hadden ze 400 verschillende soorten fuchsia's

/
Ab en Tini hebben 41 jaar een tuin op het volkstuinencomplex Jan Vroegop in Zaandam. Op het hoogtepunt hadden ze 400 verschillende soorten fuchsia's. Hun tuin had veel bekijks op open dagen, maar ook van de media. Zo stonden er artikelen in het Noordhollands dagblad en waren ze op tv te zien in een Avro-programma over volkstuinparken en in het programma 'Zuks dus' van RTV-NH.

Veertig jaar geleden nam ik een tuin bij 'Jan Vroegop'

/
Als Maastrichtenaar kwam ik eind 1978 via een Zaans meisje in Zaandam terecht. Het Zaanse was wennen. Daarom schreef ik me in voor een tuin bij volkstuincomplex ‘Jan Vroegop’.