2018

Bezoekje aan de Zaanse Schans.

Het verhaal van Ton Olsthoorn
Door Ton Olsthoorn

De kleinkinderen van Henk hadden van een trip naar Amerika een cadeautje mee genomen voor hun opa. “Je moet het tegelijk morgen al aantrekken hoor opa!”.

En Henk – die de beroerdste niet is  – dééd dat ook. En zo betrad Henk d’Hoop op de Swarte Walvis, een restaurant op de Zaanse Schans. Hij was op weg naar een Rotary-lunch. De Rotary is een internationale organisatie waarvan de leden elkaars bijeenkomsten vrijelijk kunnen bezoeken. En omdat de Zaanse Schans een toeristische “hot shot” is, komen daar ook regelmatig Rotarians uit andere landen. Zo ook op het moment dat Henk de receptie passeerde.

Toen hij ontwaarde, dat een ouder echtpaar informeerde naar een Rotary-lunch ontpopte Henk zich spontaan als gastheer: “loopt U maar met mij mee!”. “Uit welk land komt U eigenlijk?” vroeg hij. Dat bleek Amerika te zijn. “Ah! Dan heb ik speciaal voor de gelegenheid kleding uit uw land aangetrokken” loog hij gedeeltelijk. Henk bukte zich en trok zijn broekspijpen op tot een decente hoogte. Tevoorschijn kwamen zijn sokken. Die waren wit, een verboden kleur bij de mode-politie. Op de plaats van zijn enkels zag je een afbeelding van de Amerikaanse president Donald Trump, inclusief de karikaturale gele kuif. Ook zag je de tekst “DUMP TRUMP”. Dat was even een spannend moment, maar de lach was bevrijdend. De Amerikaanse gasten onderschreven de tekst volkomen.

Ik vroeg Henk of hij de sokken nog eens wilde meenemen voor een foto ten behoeve van dit verhaal. “Ja natuurlijk! En je mag ze houden ook!” antwoordde hij. Toch denk ik dat ik niet dat op dit genereuze bod zal ingaan, want dan moet ik op mijn beurt die sokken óók weer dumpen.

Reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *