2020

Deel 2: Hoe ervaart gepensioneerd koorlid Loek Maass de coronacrisis?

Het verhaal van Loek Maass
Door Piet van Berge

Hoe ervaar je deze coronaperiode?

“Vreemd, net als iedereen. Vanaf het begin wilden onze kinderen niet binnenkomen om ons niet te besmetten. De kinderen kwamen af en toe wel langs. Dan stonden wij in de deuropening en bleven zij op straat staan. Het was vooral voor onze kleinkinderen wrang, want zij konden opa en oma geen kusje geven. Zij gaven ons toen maar een handkusje. Dat vonden ze in het begin wel vreemd, maar later begon het te wennen. Maar wij missen het contact natuurlijk wel al, is het maar om met ze te ravotten of een hut te bouwen in de duinen. Ja, dan moet opa natuurlijk ook stokken aanslepen om te helpen.

Wij zitten gelukkig niet in een totale lockdown; wij kunnen onze kinderen en kleinkinderen wel zien. Voor mensen in een verzorgingshuis is het erger. Die mensen krijgen geen bezoek en vereenzamen. Heel triest. Wij zijn gelukkig niet eenzaam; wij hebben een tuin die wij moeten onderhouden en soms maken wij een leuk fietstochtje. Boodschappen doen wij zoveel mogelijk tegelijk, zodat wij niet teveel met andere mensen in contact komen”.

Loek vertelt verder: “Ik mis de gezelligheid van het koor op de maandagavond. Vooral de sociale contacten die je met andere koorleden hebt. Ik mis ook de optredens in de verzorgingshuizen, want daarmee doe je de bewoners een groot plezier. Ik vind het ook jammer, dat ik op dit moment geen activiteiten heb bij de EHBO diensten van de  wielrenvereniging”.

 

Ontroerend Goed koor met Loek Maass

Heb je nog wel contact met andere koorleden in deze coronaperiode?

“Er is een Facebook pagina van ons koor en sinds kort heeft ons bestuur het initiatief genomen om wekelijks een nieuwsbrief te sturen, de Koor(ona) Flits. Hierin staan allerlei wetenswaardigheden en kunnen koorleden hun verhaal kwijt”.

“Maar fysiek bij elkaar komen om te zingen is er voorlopig niet bij. De Lorzie is gesloten en wanneer wij weer kunnen zingen is onbekend. Maar er zijn wel wat initiatieven ontplooid om thuis te oefenen. Onze dirigente gaat één of meer liedjes inzingen voor de verschillende stempartijen en dan kunnen koorleden thuis oefenen. Eerst gebeurt dat nog in een klein groepje en later zal het over het hele koor worden uitgerold. Maar ja wanneer wij weer met het hele koor kunnen zingen? Wie het weet mag het zeggen…”

Reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *