2020

Deel 1: Hoe ervaart gepensioneerd koorlid Loek Maass de coronacrisis?

Het verhaal van Loek Maass
Door Piet van Berge

Loek, kan je iets over jezelf vertellen?

“Ik woon in Wormer, ben gepensioneerd en daar heb ik nog geen dag spijt van gehad . Dit jaar zijn Liesbeth en ik 45 jaar getrouwd. Wij hopen dat natuurlijk te vieren, maar gezien de coronacrisis is dat afwachten. Maar ik verwacht het wel, want het wordt niet zo’n groot feest. Wij hebben drie kinderen, twee dochters en een zoon. Onze dochters wonen in Wormer en Assendelft en onze zoon woont in Amsterdam”.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik zing bij het Ontroerend Goed koor. Wij repeteren elke maandagavond in het buurtcentrum De Lorzie in Wormerveer. Het is een gemengd koor met 85 leden. Het is altijd gezellig, zowel tijdens als na het zingen. Wij verzorgen regelmatig optredens in verzorgingshuizen en bij korenfestivals. In 2019 hebben wij in Monnickendam de wisselbeker gewonnen voor het “goeiste koor”, dat was een mooie ervaring”.

Loek Maass na het winnen van de wisselbeker in Monnickendam

Loek vertelt enthousiast verder: “Ik zit met nog een aantal koorleden in de organisatie van het PleinFestijn. Wij organiseren dat jaarlijks op het Marktplein in Wormerveer, samen met De Lorzie. Dit jaar was het voor de vijfde keer gepland op 24 mei. Maar dat gaat helaas niet door. Ook dit jaar hadden wij diverse koren uitgenodigd zoals een popkoor, gospelkoor, doedelzakband en natuurlijk ons eigen koor. Gelukkig kunnen alle koren volgend jaar komen, dus wij schuiven het programma door naar 30 mei 2021. De sponsoren die ons dit jaar zouden steunen doen volgend jaar gelukkig ook mee. De posters waren al gedrukt maar die gebruiken wij volgend jaar weer; wij plakken een sticker over de datum.

Het is jammer, dat het dit jaar niet doorgaat, want we zijn al sinds september 2019 met de voorbereidingen bezig. Maar het is niet anders. Het is ook nog maar de vraag of ons gepland kerstconcert in de Stoomhal in Wormer doorgaat. Dat is altijd een succes, waarbij wij ook gastoptredens hebben. Wij zullen het zien”.

“Ik draai ook EHBO diensten bij de Wielrenvereniging “Kennemerland” uit Beverwijk, waar ik al sinds 1973 lid van ben. Dit is van maart tot en met september. Op woensdagavond en tijdens wedstrijden die door de vereniging worden georganiseerd. De EHBO lessen bij de EHBO vereniging Wormer/Jisp liepen tot eind april, dus daar vielen er net een paar van uit”.

Lees verder: Deel 2: Het interview met Loek Maass.

Reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *