Marieke Ros 1: Toen ik zwanger was van mijn oudste, zeiden mijn collega’s: ‘Ik dacht, jij bent een blijvertje!’

/
Marieke Ros was een van de initiatiefnemers van het GVO, Gemeentelijke vrouwen overleg. Zij kwamen op voor de belangen van de vrouwelijke ambtenaren, onder andere voor de kinderopvang.

Marieke Ros 2: Rolbevestigende klusjes als koffiezetten en notuleren. Daar was ik zelf niet zo van.

/
Marieke Ros werkt al bijna veertig jaar met veel plezier als beleidsambtenaar in gemeente Zaanstad. Ze breekt een lans voor de ambtenaren die allemaal op hun eigen manier bezig zijn met de belangen van de Zaankanters.

Wietske Kingma 3. Zorg voor het milieu

/
Wietske Kingma, een bijzondere vrouw, onafhankelijk en beheerst onbeheersbaar.

Wietske Kingma 2: Opkomen voor Zaanstad, ook in de Provinciale Staten.

/
Niet alleen in Westzaan en later Zaanstad, maar ook in de Provinciale Staten en het Hoogheemraadschap heeft Wietske Kingma haar sporen verdiend. Zij was een echte waterlelie.

Wietske Kingma 1. Meer dan 50 jaar in de Zaanse politiek.

/
Wietske Kingma heeft ruimschoots haar sporen verdiend in de Zaanse politiek. En nog steeds is ze ‘een spectaculair mens!’

Els Veenis-Kaak, deel 1

/
Els Veenis-Kaak heeft jarenlang in de gemeenteraad van Zaanstad gezeten. Het is interessant om daar samen met haar op terug te kijken.

Els Veenis-Kaak, deel 2

/
Vrouwen stemmen op vrouwen. En omgaan met macht. Raadslid, een spannende functie.

Els Veenis-Kaak, deel 3

/
Mijn motto van de studiemiddag en ook van mijn werk voor het 4 en 5 mei Comité: Je kunt het niet alleen, je moet het allemaal samendoen.

Raadsvrouwenoverleg Zaanstad

/
Het raadswerk beviel Janny goed. ‘Ik ben niet zo’n druktemaker, maar probeer de kwaliteit van de mensen te benutten. Je kunt meer bereiken door samen te werken.’