Burchtplantsoen.

/
Er gebeuren veel goede dingen op de Burcht in Zaandam en er zijn nog veel meer plannen om de buurt leefbaarder te maken.

Op de schaats.

/
Herinneringen van Marian Frederiks aan strenge winters en schaatsen in de Zaanstreek.

Deel 1: Jan de Bruin: ‘Kunst verzamelen van hobby naar vak’

/
"Kunst verzamelen was en is mijn hobby. Ik had veel contact met Jan-Kees Vergouw en samen zetten we Galerie Bramkha op: een kunstgalerij die landelijk bekend stond vanwege lyrisch abstract werk. Het was een inspirerende tijd, veel ontmoetingen met veel kunstenaars waaronder Jaap Stellaart. Van hem heb ik het meeste werk in mijn collectie."

Deel 2: Jan de Bruin: ‘Als het je vak is, zie je zoveel.’

/
Toen in gemeente Zaanstad het besluit was genomen om een cultuurcluster in de buurt van het nieuwe stadhuis te ontwikkelen, heeft een groep mensen onder leiding van Jan de Bruin zich hier met hand en tand tegen verzet. Zij verzetten zich tegen de "Kultuurklutser." Na een felle strijd hebben ze de strijd gewonnen.

Deel 3: Jan de Bruin: ‘Jaap Stellaart, de blinde ziener in een oceaan van licht.’

/
Jan de Bruin heeft een grote collectie van de schilderijen van de Zaanse kunstenaar Jaap Stellaart in zijn bezit. In het jaar 2020 is er op zeven plekken in Zaanstad een expositie van zijn werk. Een abstract schilderij moet je verdienen. Het geeft je een boodschap om, ook als je iets bekijkt of beluistert, je in een eigen wereld te verdiepen.

Deel 4: Jan de Bruin: ‘Jaap Stellaart schilderde niet alleen met verf maar, ook met woorden.’

/
Teksten van de Zaanse kunstschilder Jaap Stellaart, verzameld door Jan de Bruin, die laten zien hoe belangrijk deze kunstenaar was, niet alleen door zijn schilderijen.

Zaans Zilver: voorlezen in verpleeghuizen.

/
Zaans Zilver: Verhalen voorlezen, vertellen, ophalen en vooral ook luisteren en genieten.

Helemaal thuis in (historisch) Zaandam.

/
Wat doet de vereniging Historisch Zaandam en hoe is Astrid Plekker daarin terecht gekomen?

Thema op de derde Uitmarkt in Zaandam: Water.

/
Kom volgend jaar ook naar de Uitmarkt. Het is beslist de moeite waard!

Deel 2: Kies een wedstrijd van Ajax als taalles en ga daarmee aan het werk.

/
Alida Joachim heeft een lans gebroken voor een breed taalaanbod. Het is heel belangrijk, dat het kind een tweede taal ontwikkelt vanuit de eigen moedertaal.