Dinie Bakker: Analiste

/
Dinie maakte haar opleiding als analiste binnen Verkade af. Zij heeft daarna nog lang part time in het lab gewerkt. Maar ze heeft ook veel plezier beleefd aan nevenactiviteiten.

Jack Tijmes: Deegmaker

/
Als je dit verhaal gelezen hebt, weet je een heleboel over koekjesdeeg en de controlekamer van de biscuitlijn, waar al die lekkere Verkadekoekjes vandaan komen zoals San Francisco, Café Noir, Knappertje, Mocca stangen, Maria, en nog veel meer.

De voorjuffrouw bij Verkade.

/
De goede zorgen voor het personeel en vooral voor de meisjes van Verkade. En waar een glaasje pleegzusterbloedwijn niet allemaal goed voor is.

Ontgroening bij Verkade: Naar het haantje van de toren klimmen.

/
Een start bij Public Relations bij de Verkadefabriek, met een gevaarlijke opdracht niet binnen, maar buiten op de toren. Het was maar een grapje.

Verkade was vrij, maar ook streng.

/
Verkade zorgde prima voor het personeel, maar je moest je wel aan de regels houden.

De werkplaatsen van de oude Verkade fabriek.

/
Dwalend door de ruimtes van de oude fabrieken, hoor je de geluiden en snuif je de geuren op van wat er allemaal in de werkplaatsen gebeurde.

Gedonder in de beschuitfabriek van Verkade.

/
Na de oorlog moest de beschuitfabriek van Verkade gerenoveerd worden. Dat was een hele klus, vooral omdat er weinig spullen voor handen waren. In 1955 was het klaar en liep alles weer op (beschuit)rolletjes.

‘Ik een interview over de Verkade Harmonie, grapje zeker?'

/
Henk Bos is al 64 jaar actief lid van de Verkade Harmonie of het Zaans Showorkest zoals het tegenwoordig heet. Maar hoe is dat zo gekomen en is er in al die jaren veel veranderd?
Verkadefabriek Zaanse Verhalenbank

Een mooie tijd bij Verkade.

/
Het is vijftien jaar geleden dat ik afscheid nam van Verkade.