blanco kwartet

Workshop keukenkastkwartet maken

In deze workshop gaan we een kwartet maken geïnspireerd op het Verkade kwartet ‘grondstoffen’. Net als de kamerplanten Verkadeplaatjes waren de kwartetkaarten ook te sparen bij pakken koekjes en repen chocolade. Duik je keukenkastje in en laat je inspireren voor dit smakelijke kwartet.

Deel 1: Wie als bedrijfsleider solliciteerde bij Albert Heijn mocht in de jaren 50 geen eigen huis kopen.

/
Dwalend door het prachtige archief van AH vind je een paar bewijzen van de sociale controle In de jaren voor en na de oorlog ook bij Albert Heijn. Thom de Veen heeft dat aan den lijve ondervonden toen hij bij Albert Heijn ging werken.

Deel 2: Met de Zaanse verneemstok en de strijkstok een diepe duik in het archief van Albert Heijn.

/
Dwalend door het prachtige archief van AH vind je een paar bewijzen van de sociale controle In de jaren voor en na de oorlog. Thom de Veen heeft dat aan den lijve ondervonden toen hij bij Albert Heijn ging werken.

Deel 3: Albert Heijn heeft hart voor zijn personeel, vroeger en nu. Thom de Veen is daarvan overtuigd.

/
Hoe zorgde Albert Heijn voor zijn personeel, ook in de moeilijke tijd van de Tweede Wereldoorlog. Lees de site van AH en kijk in het archief. Dozen vol materiaal zorgvuldig zijn opgeborgen in zuurvrij papier. Een rijk bezit.

Deel 4: Met drie kinderen op de fiets naar Zaandam. Dat was nog eens ‘op de kleintjes letten’.

/
Roelie Govers haalt herinneringen op uit de vijftiger jaren toen ze Albert Heijn en de echte Zaankanters stevig in haar hart sloot.

Deel 5: Albert Heijn en het wonder van de Liebherr koelkasten van de PMC-club.

/
Nederlanders zijn dol op zegeltjes sparen. Natuurlijk ook de klanten van Albert Heijn. Nadat de supermarkt was gelanceerd vlogen de via de PMC-club opgespaarde Liebherr koelkasten de deur uit.