Verhalen uit de Zaanstreek

Welkom, dit is een plek waar verhalen bij elkaar komen van en voor bewoners over de Zaanstreek. Grote verhalen, kleine verhalen over leven, wonen, sport, muziek of werken in de Zaanstreek. De verhalen worden opgetekend door de verhalenhalers, vrijwilligers die verbonden zijn aan het project.

’t is een passie (deel 1)

2002 - 2021

Voor in de volkstuin van Engel en Sonja bij Jan Vroegop hangt een bordje met daarop geschreven: ’t is een passie. Langs de hele voorkant staan zo’n 50 verschillende soorten passiebloemen in potten. Daarboven hangen de begonia’s. Verder zijn er fuchsia’s, dahlia’s, veel pelargoniums (in de volksmond geraniums genoemd), citrusvruchten zoals: citroenen, sinaasappelen en mandarijnen. En nog veel meer, want Engel stekt alles wat hij maar stekken kan.

Op het hoogtepunt hadden ze 400 verschillende soorten fuchsia’s

1980 - 2021

Ab en Tini hebben 41 jaar een tuin op het volkstuinencomplex Jan Vroegop in Zaandam. Op het hoogtepunt hadden ze 400 verschillende soorten fuchsia’s. Hun tuin had veel bekijks op open dagen, maar ook van de media. Zo stonden er artikelen in het Noordhollands dagblad en waren ze op tv te zien in een Avro-programma over volkstuinparken en in het programma ‘Zuks dus’ van RTV-NH.


Ook een verhaal delen?

Wil je een verhaal delen? Over werk, je eerste liefde, dat goede voetbalteam of iets heel anders. Hier kun je je verhaal uploaden. Het kan even duren voor het verhaal gepubliceerd wordt: onze redactie kijkt er eerst naar.