Zaanse Verhalenbank

Welkom op de Zaanse Verhalenbank. Een plek waar verhalen bij elkaar komen van en voor Zaankanters over de Zaanstreek. Grote verhalen, kleine verhalen over leven, wonen, werken in de Zaanstreek. Zowel herinneringen uit eigen ervaring als verhalen van familie en vrienden worden opgetekend door verhalenverzamelaars die als vrijwilliger verbonden zijn aan het project.

Mijn kennismaking met de Zaanstreek

2006

Zaandam was een plek om langs te rijden, op weg naar mijn schoonouders in Schoorl. We reden dan ‘over’ de Albert Heijn, rakelings langs een kerktoren en meestal vonden we het er stinken. “Je zal er maar wonen’ zeiden we dan.

Van Suriname naar de Zaanstreek

1960

Tante Sonja emigreerde van Paramaribo naar de Zaanstreek. Hoe heeft zij deze stap ervaren. Na ongeveer veertig jaar is het moeilijk om een keuze te maken tussen beide plekken. Hoppen is misschien een goede optie


Ook een verhaal delen?

Heb je een verhaal dat je wilt delen? Over werk, je eerste liefde, dat goede voetbalteam of iets heel anders. Hier kun je je verhaal uploaden. Het kan even duren voor het verhaal gepubliceerd wordt: onze redactie kijkt er eerst naar.