Zaanse Verhalenbank

Welkom op de Zaanse Verhalenbank. Een plek waar verhalen bij elkaar komen van en voor Zaankanters over de Zaanstreek. Grote verhalen, kleine verhalen over leven, wonen, werken in de Zaanstreek. Zowel herinneringen uit eigen ervaring als verhalen van familie en vrienden worden opgetekend door verhalenverzamelaars die als vrijwilliger verbonden zijn aan het project.

Museum aan de Zaan

1995

Tijdens mijn studie Bouwkunde in Delft werkte ik samen met een studievriend een dag per week bij Stam Architecten in Wormerveer.

Inspiratie door Zaanse Monet schilderijen

2018

Op 8 en 9 september 2018 was het druk in en rond de Zaanse monumenten. Drommen Zaankanters en toeristen stonden ook in de rij bij het Theehuis van Monet en het naastgelegen Luchthuis onderaan de Beatrixbrug. In totaal kwamen daar dat weekend ruim zeshonderd bezoekers op de twee locaties samen.

Madenkwekerij in het binnenvaartschip SATURNUS

1998

Op het huis van de familie Betjes in Koog aan de Zaan hangt het naambord: TEN ANKER. Dit heeft alles te maken met hun vroegere bedrijf: het binnenvaartschip SATURNUS met een inhoud van duizend kuub, waarin zevenhonderd ton vracht in vervoerd kon worden. Anneke Betjes vertelt haar verhaal:

“Oh, wonen hier échte mensen?”

2018

Carleen woont al 25 jaar op de Zaanse Schans. Bezoekers zijn vaak verrast als ze haar in de tuin bezig zien en zij vertelt dat de meeste huizen worden bewoond. “Oh, wonen hier échte mensen?” zeggen ze dan.


Ook een verhaal delen?

Heb je een verhaal dat je wilt delen? Over werk, je eerste liefde, dat goede voetbalteam of iets heel anders. Hier kun je je verhaal uploaden. Het kan even duren voor het verhaal gepubliceerd wordt: onze redactie kijkt er eerst naar.

Het Zaans Museum maakt op deze website gebruik van Cookies.

Neem even een momentje en lees meer over ons privacy- en cookiebeleid. Klik op 'Privacy Instellingen' om je toestemmingen voor deze website te bekijken en in te stellen.

Privacybeleid