Zaanse Verhalenbank

Welkom op de Zaanse Verhalenbank. Een plek waar verhalen bij elkaar komen van en voor Zaankanters over de Zaanstreek. Grote verhalen, kleine verhalen over leven, wonen, werken in de Zaanstreek. Zowel herinneringen uit eigen ervaring als verhalen van familie en vrienden worden opgetekend door verhalenverzamelaars die als vrijwilliger verbonden zijn aan het project.

Waar ben ik aan begonnen?

1953

“Toen ik 16 jaar was kon ik mijn draai niet vinden op de ULO school in Hoorn. Ik wilde wat anders. Voor een Ambachtsschool was ik te oud. Ik ben naar Bruynzeel gegaan om daar te werken en daar kon ik ook naar de Bedrijfsschool.”

Uit de kelders klonk muziek!

1975

Veertig jaar geleden, gonsde het in de stad. Tieners begonnen rock bandjes, ze hadden les, oefenden of traden op in keldertjes en groeiden uit tot serieuze bands met veel succes!

Stan; een ervaren molenaar van twaalf jaar

9 november 2018

Vanaf zijn tweede levensjaar wordt Stan al gebiologeerd door de molens. Nu, op zijn twaalfde is hij verantwoordelijk voor molen het Klaverblad aan de Zaanse Schans. Als Sinterklaas op 17 november aankomt zal deze molen “mooi” staan.


Ook een verhaal delen?

Heb je een verhaal dat je wilt delen? Over werk, je eerste liefde, dat goede voetbalteam of iets heel anders. Hier kun je je verhaal uploaden. Het kan even duren voor het verhaal gepubliceerd wordt: onze redactie kijkt er eerst naar.

Het Zaans Museum maakt op deze website gebruik van Cookies.

Neem even een momentje en lees meer over ons privacy- en cookiebeleid. Klik op 'Privacy Instellingen' om je toestemmingen voor deze website te bekijken en in te stellen.

Privacybeleid