"Maak je zichtbaar"

/
Ik vind het belangrijk om mezelf te presenteren - zichtbaar te maken - als homo. Ik koketteer daar niet mee, maar wil het wel op een vriendelijk manier aangeven. In mijn werk als sociaal psychiatrisch verpleegkundige maakte ik bij de begeleiding van gespreksgroepen altijd duidelijk dat ik homo ben, dat maakte het voor mensen gemakkelijker om zo mogelijk met een eigen verhaal hierover naar voren te komen.
Roselien Brondy

De eerste roze kerkdienst van de Zaanstreek

/
Een verhaal van initiatiefnemer Roselien Brondy.

Het homofilmfestival in de Zaanstreek, voor die tijd erg vooruitstrevend

/
Omstreeks 1975, nog maar net uit de kast, werden we op roze zaterdag bekogeld met stenen. Er moest wat gebeuren. Ik ging voorlichting geven op scholen wat niet altijd een pretje was. Als vrijwilliger van het Zaans filmhuis heb ik voorgesteld een homofilmfestival te organiseren. In oktober 1980 is dit gerealiseerd. Voor die tijd was dit erg vooruitstrevend.

"Ik ben zowel Bert als Vera"

/
Een tijd heb ik travestieshows gedaan, maar dat was ik niet, ik wilde geen karikatuur zijn. Ik leef nu als man én als vrouw en voel me daar gelukkiger bij. In 2012 heb ik samen met anderen de stichting Transgenders Noord-Holland opgericht. Maandelijks kunnen Transgenders elkaar op contactavonden ontmoeten en informatie krijgen.

Expositie van Transgender portretten

/
Er zijn exposities gehouden van Transgender portretten gemaakt door Bert Woudstra (partner van Vera den Adel). Vera den Adel vormt samen met Danielle Blue een zangduo. Daarnaast heeft Vera meegespeeld in de theatervoorstelling 'Bagage' en de musical 'Lellebel de musical'.

De Kringen

/
Omdat alle activiteiten in de Zaanstreek gestopt waren heb ik een Kring gestart. Een Kring komt voort uit de kerkelijke organisatie De Kringen en is een gespreksgroep bij toerbeurt bij iemand thuis om te praten over geloofskwesties en homoseksualiteit.

'De Roze Loper'

/
Na mijn pensioen heb ik me als vrijwilliger aangemeld voor De Roze Loper, hét certificaat voor zorg- en welzijnsinstellingen die aandacht besteden aan seksuele en gender diversiteit bij cliënten en professionals.
Raven Plücken

Raven Plücken, een positieve en krachtige persoonlijkheid

/
Ik zie mezelf als mens en niet als man of vrouw. Raven…
Reijer Breed

Deel 1. De eerste kennismaking met het COC

/
Reijer Breed: Een gedreven activist voor de homobeweging
Reijer Breed

Deel 2. De radio uitzendingen van de VPRO

/
Reijer Breed: Een gedreven activist voor de homobeweging