Deel 1: Guus Hendriks: van ‘Zieltje zonder Zorgen’ tot de ‘Hemklem’.

/
Een verhaal over drie maanden stage bij de Artillerie Instellingen op het Hembrugterrein.

Deel 2: Guus Hendriks: stage bij de Artillerie Inrichtingen, een ongelukje met de kogelpunten.

/
Het vervolg van een spannende stage op het Hembrugterrein in 1966. En een klein bedrijfsongeval.

Deel 1: Een Zaans verhaal van Dennis Straat over Utrecht, de Mooiwaarts-trofee en Monet.

/
Na acht jaar als wethouder namens de VVD in Zaanstad is Dennis lid geworden van Gedeputeerde Staten in de provincie Utrecht. Hij had daar de portefeuille mobiliteit. Vanaf augustus 2019 is Dennis Straat benoemd als waarnemend burgemeester van Landsmeer.

Deel 2: Dennis Straat gunt de Zaanstreek haar schoonheid.

/
De Zaanstreek heeft een enorme hoeveelheid erfgoed waar we met recht trots op kunnen zijn. Dennis Straat, voorzitter van de Stichting Monet wil, dat alle Zaankanters de verhalen van de Zaanstreek leren kennen en waarderen.

Deel 1: Rikky en Kiki groeien in de musical 'Het geheim van de Zaanstreek'.

/
Een dubbelinterview met Rikky Betten en Kiki Bertens, hoofdrolspeelsters in de familiemusical 'Het geheim van de Zaanstreek'.

Rikky en Kiki

/
In de musical Het geheim van de Zaanstreek speelden Rikky en Kiki (moeder en dochter) de rollen van twee gemene onderneemsters die o.a. verantwoordelijk waren voor de kinderarbeid.
Reclameposter Cacaofabriek de Zaan

Het Cacaomuseum

/
Het Cacaomuseum van Cacaofabriek de Zaan staat bomvol geschiedenis. Piet Naber, één van de vrijwilligers en oud werknemer vertelt over hun fabriek en museum.

Zondagmiddag aan de Zaan.

/
De zondag was een speciale dag.

Ik werkte gemiddeld 80 uur per week bij de Raak-fabriek.

/
Abdesslam komt uit een klein dorp in het noorden van Marokko dicht bij de Spaanse enclave Melillia. Wat bracht hem naar de Zaanstreek?
Zouggar Raji

Deel 1: De cultuurverschillen.

/
“in Nederland gaat het deksel weer op de koektrommel nadat iedereen tijdens de koffie of thee een koekje heeft genomen. In Marokko blijft de schaal op tafel staan zodat mensen nog meer kunnen pakken”.